söndag 2 maj 2010

Varför var Borg så dålig?

Anders Borg brukar ju vara rätt duktig i debatten. Jag skulle vara rejält nervös inför en sådan. Kvällens debatt i Agenda var nog den första där han faktiskt inte alls var med på banan. Då var det inte heller för att Tomas Östros var särskilt lysande.
Min uppfattning var att borg försökte angripa den rödgröna budgeten på alla tänkbara sätt. Det hela resulterade dock i dels några inövade fraser samt att det var möjligt att hans kritik mot till exempel skattesänkningen för pensionärerna var en argumentation mot sin egen poltik.
Borgs resonemang var att den skattesänkning för pensionärerna som föreslås skulle ätas upp av höjningar av bensinskatten. Till viss del kan det ju vara sant men för att hela skattesänkningen ska ätas upp av denna ska man åka sjukt mycket bil. Så oavsett bilåkande eller ej så får ju pensionärerna mer i plånboken med en rödgrön regering än en borgerlig.
Ungefär så här såg debatten ut. Inga besked från borgarna utom just märkliga utfall mot den rödgröna budgeten. Är Borg nervös. Känner de att förlusten är nära. Kanske var det bara så att Borg var trött eller ur form. Oavsett vilket så var han inte bra.

DN, DN2, Aftonbladet, Expressen, SVD Intressant?, Rödgrön

3 kommentarer:

Anonym sa...

Varför är du så jävla kass att du inte ens fattar vad som hände i Agenda-studion?

Emil sa...

det var väl inte mitt bästa inlägg men din kritik är ju väldigt saklig så det är säkert helt rätt:-)

Lasse Strömberg sa...

Jag såg inte debatten själv men överraskande många av mina bekanta som såg den har samma uppfattning som du. Och då har flera av dem borgerliga sympatier...