måndag 3 maj 2010

Vad har hänt med Reinfeldt och Borg?

Jag vet inte vad som hänt med de moderata ministrarna Reinfeldt och Borg. Deras självförtroende och statsmannamässighet verkar var som bortblåst. De två senaste dagarna har de deltagit i varsin TV-debatt så har de som vanligtvis brukar gå vinnande ur dessa tydligt förlorat. Detta gäller inte minst Reinfeldt. Jag har aldrig sett honom så dålig mot Sahlin som han bara för någon månad körde över i en debatt. I kvällens aktuellt var han definitivt inte så duktig som han kan. Dessutom kom även hans griniga sida fram när han blir aggressiv och osaklig.
Mona Sahlin har ju blivit den man ska heja på i dessa debatter (inte för att man hållit på någon annan men det är ju på ett litet annat sätt nu). Det har ju inte alltid varit enkelt och jag har faktiskt tyckt att hon varit rätt dålig det senaste året. Men ikväll var hon bra. Hon var tydlig och hade tydliga svar. Det fanns en självsäkerhet som tidigare saknats. Kanske kommer allt detta med att vi nu faktiskt har en gemensam rödgrön politik som ger henne lite råg i ryggen.
Valrörelsen kommer nu bli allt hetare och debatterna kommer att komma tätare. Fortsätter det som i kvällens debatt så kommer nog regeringsskiftet nog bli allt troligare.

DN, SVD, Aftonbladet, Intressant?, Rödgrön, Aftonbladet2

6 kommentarer:

BengtS sa...

Men visst är Mona bra och tydlig, faktiskt närmast övertydlig. Prioriteten är ersättning till dem som inte jobbar. Och naturligtvis skall man höja skatterna - det är outhärdligt om människor får behålla alltför mycket av de pengar de jobbat ihop. Pengarna tillhör ju egentligen Staten.

Anonym sa...

Jag ska tydligen tvingas gå med i facket...– Är man inte med i facket får man höjd skatt på 100 till 150 kronor.
Det är smart, rimligt och rättvist, säger Mona Sahlin. VAD ÄR DET SOM ÄR RÄTTVIST din oansvariga människa som själv inte var med på många år, 1995-2006. Sluta missbruka ordet rättvist!

Borg och Reinfeldt har inte tappat självförtroendet, de håller dock inte på och lovar bort guld och gröna skogar!

/Maddie

Anonym sa...

@Anonym: Du vet alltså inte skillnaden på facket och A-kassan? I de rödgrönas budget finns inget tvång att gå med i något av dem (borgarna däremot har tjatat om obligatorisk a-kassa, men det har inte blivit något med det).

Emil sa...

Jag tycke att det är en bra prioritering att faktisk stärka de som har det sämst ekonomiskt. Det gäller t.ex. arbetslösa och sjuka men också ensamstående föräldrar som får en del nya inkomster tack vare denna budget. De senaste åren har ju fattigdomen och då främst barnfattigdomen ökat och jag ser gärna att den minskar. Det vill ju inte de borgerliga partierna.

Vad gäller Borg och Reinfeldts själförtorende så är det ändå så att jag upplever att de är skakigare än vanligt i debatten. Jag har ju faktiskt berömt dem för att vara skickliga i vanliga fall men att det är någonting som kanske har hänt.

Steffo sa...

Reinfeldt och Borgs senaste prestationer i samband med skuggbudgeten har varit påfallande fulla med ämnesglidningar och inövade fraser, trots reportrars upprepade frågor. Jag fick Bosse Ringholm-flashback och det smickrar verkligen inte högerns frontfigurer.

carabinieri sa...

Jupp. Reinfeldt och Borg (i synnerhet Borg i debatten mot Östros, tycks det mig) glider undan sakfrågorn och hänfaller till bisarra nyliberala one-liners som "vi måste få hjulen att rulla" apropos att höjda skatter leder till inflation och lägre reallöner. Suck. Men sådan är ju kapitalismens essens: folkets enda sätt att påverka sin och samhällets situation ska vara genom plånboken. Låt oss hoppas att de fortsätter vara lika undfallande och skakiga valrörelsen ut.