onsdag 12 maj 2010

Centerpartiet sviker barnen i Linköping

I går behandlade kommunstyrelsen min motion om att stärka de sämsta barnens ekonomiska situation i Linköping. Ett konkret förslag för att minska barnfattigdomen. Det handlar för de flesta inte om så mycket pengar men för de som lever på ekonomiskt bistånd kan det göra stor skillnad. En hundralapp i månaden är vad det kan kosta för barn att spela fotboll eller få möjlighet att besöka simhallen då och då. Det kan ju faktiskt göra skillnad.
När motionen behandlades i Socialnämnden röstade vänsterpartiet, socialdemokraterna och centerpartiet för motionen. När den nu några år senare (efter en massa strul i kommunen) dyker upp i kommunstyrelsen inför kommunfullmäktiges behandling så har centerpartiet ändrat sig. V, S och MP röstar för motionen. Centern och de andra borgarna röstar nej.
Vad är det som fått centern att ändå sig? Är det att de insett att det är deras egen politik som driver fram barnfattigdomen och att de därför nu väljer att bejaka den istället för att bekämpa den. Det kanske är så att fattiga barn blir ivrigare bävrar i centerns värld.

3 kommentarer:

Rebecka sa...

Centern suger som alla andra borgarsvin!!!!

Anonym sa...

Rebecka... du verkar inte ha någon större koll du. Väx upp och lär dig respektera andras åsikter (Fast vänstern har väl aldrig lyckats med att visa respekt för de som tycker något annat)

Och du Emil, du verkar nog inte berätta hela sanningen, bara att Centerpartiet säger nej, inte hur de motiverat sitt beslut.

Kan det inte vara så att C vill att pengarna ska gå till något som ger mer till att bekämpa barnfattigdomen än ditt förslag kan göra. Ditt syfte är gott, inget snack om den saken, men med tanke på att Vänstern inte är kända för att hitta på lösningar som "ger mest pang för pengarna" utan oftast slösar med skattepengarna utan att det ger så mycket som det var tänkt, så är det inte konstigt att C väljer en annan väg och en mer effektiv lösning.

Är det något parti som månar om barns väl och ve så är det Centerpartiet, det kallas grundtrygghet.

/C

Emil sa...

well. centerpartiet har ju inte på något sätt motiverat varför de ändrat sig i Linköping. De yttrade sig inte i sak på direkt fråga på det aktuella mötet. De har inte heller visat på något annat sätt som de arbetat för att minska barnfattigdomen vare sig i Linköping eller i riket som helhet. Om din version av fattigdomsbekämpning är att föra en politik som gynnar de rikaste så tror jag att du behöver skaffa dig en bättre verklighetsuppfattning.
Min motion är inte den mest effektiva åtgärden av alla, men det är en åtgärd som ger konkret resultat för de som har det allra sämst ställt. Vad har centern gjort för dem?