fredag 14 maj 2010

Centern, antisemitismen och det bruna arvet

Är det centerns gamla bruna rötter i 30-talets rasbiologi i partiprogrammet som spökar när det visar sig att en riksdagskandidat på sin hemsida/blogg driver antisemitiska frågor och andra galenskaper. Har centern något mer att dölja.
Nej så är det förvisso inte. Centerpartiet har ju aldrig tydligt gjort upp med sitt förflutna ute i de bruna träsken och de har ju tidvis haft svårt att hantera olika strömningar inom partiet. Inte minst hade de stora problem under 1980-talet med Sjöbocentern. Så vad man skulle vilja ha från centern är ju en ärlig historieskrivning där de vågar granska sig som vänsterpartiet gjorde under 1990-talet.
Detta fall är väl mest att betrakta som en olycka från centerns sida. Ibland letar det sig in personer som inte alls hör hemma i partiet men det kan ta ett tag innan man får grepp om detta. Det ligger i sakens natur. Så här ska det nog inte falla någon skugga över centern. Det finns betydligt värre saker att angripa dem för. Som deras politik till exempel...

DN, SVT, SVT2, Expressen, Röda berget, Aftonbladet, Intressant?, Rödgrön

5 kommentarer:

Hemlige sa...

CUF har ju också vandrat ut på den yttersta högerkanten, och även om man ännu inte har antisemitiska åsikter, så har man definitivt antidemokratiska åsikter, så det är ju definitivt ingen isolerad händelse.

Anonym sa...

Detta är ju ett exempel på vad den stora invandringen för med sig....

Emil sa...

Vad då, att det finns idioter? Jag tror att de finns med eller utan invandring. Antisemitismen är ju betydligt äldre än så.

Anonym sa...

Det är ju ingen hemlighet att det finns många antisemiter bland de som kommer till Sverige...

August Palm sa...

Jag tycker att namnet på den centerpartistiske knäppgöken verkar ganska svenskt, så vad det skulle ha med invandringen att göra är höljt i dunkel.