torsdag 6 maj 2010

Mätningen säger inget om den rödgröna budgeten

Att mätningarna spelar roll skrev jag i förra inlägget. Dock är det intressant att följa de borgerliga bloggarna på nätet som alla utropar att den rödgröna budgeten underkänns. Dock visar ju SVD att de flesta intervjuerna gjordes innan budgeten presenterades och därför hade mycket liten inverkan på denna mätning.

Trots detta så får ju mätningen ett stort genomslag och många gör kanske den tolkningen vilket ytterligare bara bekräftar betydelsen av alla dessa mätningar. De sätter också agendan för hur rapporteringen kring politiken ser ut då att allt mer handlar om en mer sportliknande journalistik med vinnare och förlorare.

SVD, SVD2,

5 kommentarer:

Pezster sa...

Oj... en livs levande vänsterpartist!!! Du... resten av världen har insett att kommunistiska idéer är en rätt dålig idé...

Ge upp nu...

PetterM sa...

Tror du på det där själv? Varje dag förra veckan så presenterades det ett nytt rödgrönt budgetförslag. Det ena värre än det andra. Förlåt, idéen om en folkomröstning om förbifarten hör inte till budgeten.

Emil sa...

Det återstår ju att se vad de olika kommande undersökningarna säger. Det kommer ju en fingervisning på om jag har rätt eller inte. till Pezster så kan jag informera om att vi vänsterpartister finns och har ambitionen att bli många fler och om du har något intresse av att ta reda på vad vi egentligen tycker så är även du välkommen.

Wonder Warthog sa...

Pezster: Oj en fossil ur den ironiska generationen! Kommunisttjat är sååååå lamt! "Whatsup" försvann när Millhouse började använda det. När man måste tala om att man provocerar har man misslyckats!

Kom i fas....

Marcus , Likvidvänster sa...

Det är inget nytt att borgerlig media använder kraftuttryck så fort det skiljer någon procent till alliansens fördel i en endaste undersökning.

I det hundratalet undersökningar som har gjorts sedan 2006 har borgerlig media inte skapat några löpsedlar när de rödgröna lett - och det kan vi inte heller förvänta oss i framtiden.

Det är naturligtvis så att de partier som har stöd av 85% av dagstidningarna som är med och sätter den politiska agendan har en gigantisk fördel och därför inte behöver prestera ens i närheten av de som saknar detta stöd.