måndag 31 maj 2010

I morgon fyller vi torget i LinköpingDet rapporteras nu om tusentals demonstranter och deltagare vid manifestationer runt om i landet. Bilderna från Sergels torg i Stockholm visar ett överfullt torg som jag aldrig sett det tidigare. Jag har ändå varit med i många demonstrationer där de senaste femton åren och har nog aldrig sett så mycket folk.

Vi får hoppas att vi kan fylla Stora torget i Linköping till bredden i morgon klockan 17.00. Stödet till Ship to Gaza måste fortsätta.

Samtidigt rapporteras det om att flera svenskar nu fängslats i Israel och att vänsterpartisten Dror Feiler är skadad. Flera andra svenskar vet man inte var de befinner sig enligt medierna.

Många uttalar sig i medierna. Det är uppenbart att regeringen inte tänker agera på annat sätt än att i ord fördöma Israel. Det kommer krävas betydligt kraftfullare åtgärder. En första borde vara att avbryta allt militärt samarbete med Israel. Det kan väl inte vara rimligt att Sverige medverkar till en militär organisation som använder våld mot Svenska fredsaktivister.Aftonbladet
, DN, SVD, Expressen, Homo politicus, Jöran Fagerlund, Eva-Britt Svensson, Lasses bildblogg, Rödgrön, Intressant?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det var 20 - 25000 människor i kungsträdgården i pingst under Jesus manifestationen, lite svårt att missa väl..?

Johannes Forsblom sa...

Hej Emil!

Israel hävdar att massakern på civila var motiverat, eftersom deras soldater blev attackerade och att de handlade i självförsvar.

Men de blev attackerade när de bordade ett fartyg på internationellt vatten som de inte har någon laglig rätt att gå ombord på, de betedde sig som pirater som kapar handelsskepp utanför Somalias vatten.

Förmodligen blev soldaterna attackerade av civila som agerade reflexmässigt och utan att tänka i en situation där de blev överlumpade.

Men vems självförsvar är det som vi talar om här? Det här kommer att bli en brännande juridisk fråga!

Läs min artikel på:

http://darenpagatan.blogspot.com/2010/05/israel-attackerade-ship-to-gaza.html

Emil sa...

Till anonym: Det var också väldigt många fler som demonstrerade 1:a maj. Det missade jag inte heller. Jag har dock inte sett plattan så full som denna gång. Det går ju knappast in fler.
Dock är det ju lite skillnad på arrangemang planerade långt i förväg och snabbt ihopkallade protester som dessa.

Jonas Wikström sa...

7 000 (DN.se) i Stockholm kan nog stämma. "Några tusen" (SVT) är lite snålt sagt, och mer än 6 000 (SvD) var det allt.

Lycka till i Linköping i morgon!