onsdag 5 maj 2010

Erkänner Reinfeldt sin egen oduglighet?


Den borgerliga regeringen känns svagare än på mycket länge. Åtminstone så som det ser ut via medierna. De har själva väldigt lite konkret politik att presentera just nu och kritiken mot den rödgröna budgeten är ju lite patetisk om man kan lite på vad medierna skriver.

Maud Olofsson verkar ha fastnat i att upprepa att de är för jobb och att de rödgrön är för bidrag. Vad hon konkret säger är att hon inte vill se någon förbättring i sjukförsäkringen eller a-kassan. Hon säger ju också att hon inte vill ha fler offentliga jobb. Olofssons jobb verkar ju mest finnas i hundrastningsbranschen. Det är ju lite tunt. Både när det gäller retoriken och politiken.
Göran Hägglund hotar med boendechock. Nja. De som bor i villor med galet höga taxeringsavgifter får betala lite mer. Det är knappast några chocker det handlar om där. Annars skulle man ju tänka sig att han skulle ha synpunkter på de investeringsprogram för dels nya bostäder, och då främst hyresrätter, som de rödgröna presenterat. Eller åtminstone kunna yttra sig kring det utvidgade rotavdraget. Frågan är hur kort Hägglunds minne är egentligen. I förra valet lovade han slopad fastighetsskatt men i realiteten så blev det ju en höjning för många som bodde i de mindre attraktiva områdena i landet och de rikaste som tjänade på den politiken. Det kanske är rimligt att försöka glömma en sådan reform.
Annars är ju Björklund den som verkar ha mest på fötterna. Hans huvudparoll verkar vara att hålla Lars Ohly utanför regeringen. Begåvat?
Vi har ju också vår statsminister som lägger in det tunga artilleriet. De flesta är ju överens om att det är genom sakpolitik som man kan vinna val. Inte genom gamla meriter. Det verkar Reinfeldt missar. Han utropar enligt SVD att:
– Vi är en erfaren regering som visat att vi kan ta ansvar för Sverige. Alternativet är en regering med partier som har haft noll minuter av regeringsansvar för Sverige.

Hur resonerar han? Är det en intäkt för att man ska ursäkta honom för att det gått så jävla dåligt och att de behöver mer tid på sig för att rätta till alla problem de har ställt till med. För ärligt talat så hade ju hans egen regering när den tillträdde mindre regeringserfarenhet än den rödgröna oppositionen. Tänk om det fanns någon tänkande journalist som kunde gå till grunden med detta påstående och utreda vad det är han menar. Det kunde bli riktigt intressant och avslöjande. För går det att tolkas som att Reinfeldt menar att just ovana att regera bäddar för dåligt resultat. Är det då baserat på egna erfarenheter?

SVD, Röda Berget, Röda Malmö, Annarkia, Peter Andersson, Aftonbladet, DN, Alltid rött alltid rätt, Expressen, Intressant?, Rödgrön,

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilket svammel!

Ett utmärkt exempel på att dagens skola i det närmaste helt har slutat att fungera.