söndag 23 maj 2010

Hägglund på jakt för yttrandefriheten

Hägglund från KD är på jakt. Efter Lars Ohly. Detta enligt honom själv i Expressen. Anledningen till denna jakt är att Lasse uttalat sig kritisk till Lars Vilks konst och vilka syften han har med den. Detta menar Hägglund skulle vara att försöka inskränka yttrandefriheten. Det är ju så fånigt och uppenbart desperat från KD. Återigen är de ute och fiskar i väldigt grumliga vatten.
För det som Lasse sagt är ju att man måste ge alla rätt att uttala och uttrycka sig som de vill men också att man måste få kritisera dem för det de tycker. Det tycker uppenbarligen inte Hägglund. Man undrar ju hur mannen resonerar. Hur ser KDs demokrati och yttrandefrihet ut.
Det var ju inte för så långe sedan som representanter i för KD i Linköping tyckte att det var rätt att censurera en affisch föreställande satan bajsande på Jesus. Det var inte ok att publicera denna typ av bilder menade de. Jag förstod aldrig varför. De aktuella bilden kan ju knappast varit teologisk provocerande utan snarare enbart bekräfta kristendomens lära. Men KD ville trots detta få bort den från offentligheten i kommunens lokaler.
Jag vet inte hur Hägglund ställer sig till Linköpingsdebatten men där intervenerar ju bland annat KD direkt mot en bild. De kritiserar den inte bara utan ser till att den tas ner och inte får visas. Lasse väljer att kritisera Vilks för att denne försöker underblåsa rasism och motsättningar med sin konst han agerar ju inte för någon form av censur eller förbud. Det tycker Hägglund är att inte respektera yttrandefriheten. I min värld så är det väl just detta som är yttrandefrihet.

Expressen, Intressant?, Rödgrön, Esbati

Inga kommentarer: