lördag 8 maj 2010

6-timmarsdagen i valplattformen


Kongressen skriver in 6-timmars dag i valplattformen. Det var dessutom en tydlig majoritet för detta. Det är ju inte något stort problem. Det blir något mer ofokuserat i valplattformen men det är ju inte fel i sak. Det har ju inte handlat om att vara för eller mot förslaget i sig utan enbart om vilken prioritet den ska ha i valrörelsen.

Expressen,SVD

3 kommentarer:

Peter sa...

Om du vill ha 6 timmars arbetsdag kan du väl avtala det med din arbetsgivare? Vad får dig att tro att du har rätt att lagstifta bort avtalsfriheten?

Fredrik Andersson sa...

Arbetstiden är ju reglerad i lag redan idag. Så det handlar inte om att lagstifta bort någon avtalsfrihet. Dessutom antar jag att lagstiftningen utgör ett slags golv, så inget hindrar att man avtalar om kortare arbetstid.

Emil sa...

Det är ju faktiskt väldigt många yrkesgrupper som idag har arbetstider i avtalen som är kortare än 40 timmar i veckan. Arbetstidslagen anger ju vilken arbetstid som anses vara normalarbetstid. Sedan får man ju inom vissa gränser själv avgöra via avtal eller andra överenskommelser hur mycket man arbetar.