måndag 31 maj 2010

Bryt alla kontakter med Israel

Israelisk militär hävdar att de mördat i självförsvar. Låter inte så troligt. Men å andra sidan är väl den Israeliska definitionen av självförsvar att det är ok att mörda alla som inte tycker som den Israeliska regeringen och protesterar mot detta.

Om man bordar båtar på internationellt vatten med specialutbildad militär som skjuter ihjäl människor så kan detta knappast betraktas som självförsvar. Lika lite som den amerikanska massakern i Song My kan betraktas som självförsvar kan det Israeliska mördandet betraktas som detta.

Det internationella samfundet med USA och EU i spetsen kommer ju knappast komma med mer än om möjligt några skarpa fördömanden. Vilket känns helt bisarrt. Sverige borde ju i detta läge göra alla tänkbara markeringar mot Israel och avbryta allt internationellt samarbete. Lika lite som Sverige ska ha utbyta med stater som Nordkorea så borde vi inte ha något utbyta med Israel.

SVD, DN, AB, Intressant?, Rödgrön

3 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anders Troberg sa...

Vi borde gå ett steg längre och låta vår flotta eskortera hjälpsändningarna med örlogsfartyg.

Anonym sa...

Intressant idé där...Sverige ska alltså göra intrång på Israeliskt vatten och ta till vapen om så behövs. Vi ska inte respektera en annan stats suveränitet.

Varför inte det?

Jo, för att de stackars civila behöver ju vår hjälp, och vi kan och ska tydligen själva avgöra om vi ska ha rätt att göra intrång i andra länders territorium...Ja, så länge syftet är gott så...Det är nog lika bra att vi gör intrång på annan stats vatten...Det är ju ändå i förebyggande syfte, för att undvika en ökad grogrund till terrorism sprungen ur de miserabla förhållandena hos den civila befolkningen. Att agera I föRebyggAnde syfte Kan ju vara helt okej...