fredag 7 maj 2010

Expressens rädsla för vänstern

Eftersom jag sitter på tåget på väg till partikongressen så har jag ovanligt mycket tid för detta med bloggen. Jag noterar att även expressen har skrivit om vänsterpartiet på ledarsidan idag. Det är nog morgonens märkligaste läsning. Expressen verkar ju ha startat ett privat korståg mot Lars Ohly. Tidigare har de jagat honom för vilken skola hans nästan vuxna son går i liksom en massa annan skit de har skrivit.
I dagens ledare är det en kombination av nedskrivning av vänsterpartiets påverkan på det rödgröna samarbetet samt en rad märkliga påhopp på Lasse som de bland annat hävdar först och främst har ett personligt egenintresse av att sitta i regeringen. Men det behöver man ju inte kommentera mer än att notera att det är lite fånigt.
Det som är intressant är att de i sin artikel hävdar att vänsterpartiet inte har haft något större inflytande över det rödgröna samarbetet. Det är konstigt eftersom borgerligheten har skrämts med att vänsterpartiet har haft för stort inflytande över samarbetet och att Mona Sahlin har vikt ner sig för Lars Ohlys politik. Kom ihåg debatten om utrikespolitiken eller om sjukförsäkringen.
Men för expressen handlar det nog inte om att göra ett ordentligt arbete utan att misskreditera vänsterpartiet så mycket som möjligt. Det får vi väl ta som ett tecken på att de faktiskt är bekymrade över vårt kommande inflytande över svensk politik.

Inga kommentarer: