onsdag 19 maj 2010

Fattiga Fredrik Reinfeldt

Det är ju ett riktigt hån att Fredrik Reinfeldt sitter i TV och hävdar att han minsann kan förstå de långtidsarbetslösa. Han har minsann också varit fattig och fått vända på pengarna. Det är så vidrigt att han har mage att sitta och hävda detta. Eller så är det ett fruktansvärt bra exempel på hur världsfrånvänd våran statsminister är.
Om man kollar in Reinfeldts bakgrund är han född 1965. Hans mamma är psykolog och pappan är konsult och kommunpolitiker. Det låter inte som att hans tidiga barndomsår präglades av fattigdom direkt. Han lär även ha bott en del av sin uppväxt i London. Inte heller det torde ju tyda på svåra ekonomiska umbäranden för unge Reinfeldt.
1985 gjorde han lumpen. Då har man det inte så fett men det är ju inte heller någon direkt fattigdom heller. Man behöver ju inte oroa sig för om man ska ha råd med mat och kläder. Det är ju så att säga ordnat av staten.
Efter lumpen så pluggade han till civilekonom och tog sin examen 1990. Man blir förvisso inte fet av att vara student och man kan nog få vända på pengarna en del. Men som student i slutet på 1980-talet hade man det betydligt bättre ekonomiskt än dagens studenter.
1991 blev han invald i riksdagen och har sedan dess uppburit en ansenlig lön som knappast kan medföra några stora problem att klara vardagen.
Reinfeldt har inte bara varit fattig. Han har även upplevt arbetslöshet. Han har nämligen sökt sommarjobb som han inte fått. Det måste kännas brutalt.
Reinfeldt retar sällan upp mig då han generellt sett är skicklig. Men när han försöker framstå som en vanlig människa så vill man faktiskt bara kräkas. Detta är nog ett av de mest absurda jag har sett. Jag är på riktigt upprörd och förbannad.

Rödgrön, Intressant?, Aftonbladet,

6 kommentarer:

Peter sa...

"Men när han försöker framstå som en vanlig människa så vill man faktiskt bara kräkas." Vad är en "vanlig" människa? Vem har rätt att kalla sig vanlig? Måste man tillhöra en statistikt säkerställd majoritet av något slag? Måste man tillhöra en samhällsgrupp som har mindre pengar en sk. medelklass? Utveckla gärna vad du avser?

Robban sa...

Peter:

Jag tror Emil menar en person som lever under svåra ekonomiska förhållanden eller inte har det så bra ställt som vår statsminister.

Man behöver inte vara raketforskare för att fatta vilka grupper han menar som är utsatta ekonomiskt och som har förlorat på regeringens politik.

Anonym sa...

Jag håller helt med dig han vet inte vad han pratar om jag är långtidsarbetslös och det är svårt att inte känna sig totalt värdelös när man söker jobb efter jobb utan resultat och så sitter han där på sitt feta arsle och påstår att han vet hur det är, så fan heller...

Emil sa...

Att utge sig för att förstå saker som man inte har en aning om är ju problematiskt. Är man dessutom ansvarig statsminister som i många fall orsakat människors problem och säger sig kunna förstå under vilka förhållanden som de lever under så är det ju bara cyniskt.
Jag skulle aldrig kunna hävda att jag skulle kunna förstå hur det är att vara långtidsarbetslös. Jag har haft tur att kunnat plugga och fått jobb. Den längsta tid som jag varit arbetslös är kanske 4-5 månader och det var verkligen inte roligt. Men att gå efter år går ju inte att jämföra.
Jag hoppas att folk genomskådar att Reinfeldt inte är en vanlig Svensson som har haft det som folk har det som mest.

bloggare på icedaniel.se sa...

Bra skrivet ! Men tyvärr är väl inte tuffa period i livet mindre än hans kollegor i regerigen.

Rebecka sa...

Hahaha fan vad bra! Stackars lilla statsministern som inte får något sommarjobb! Vad ska han då hitta på? Kanske äta glass i London? Han kanske kan få en liten fickpeng av sin mor och far iaf så han klarar sig...