tisdag 18 maj 2010

Står Israel över internationell lag

Ship to Gaza planerar att via havsvägen resa till det ockuperade Gaza med hjälp i form av bland annat cement, undervisningsmaterial och mediciner. Detta gillar inte ockupationsmakten Israel. Enligt DN har Israeliska UD meddelat att detta hjälparbete "är en provokation och brott mot israelisk lag".
Har Israeliska UD någonsin funderat över att ockupationen och blockaden mot Gaza är ett brott mot Internationell lag och mänskliga rättigheter? Uppenbarligen inte vilket gör det hela lite ironiskt. Israel är bara intresserade av att följa sina egna lagar vilket sållar dem till en rad andra mindre trevliga länder runt om i världen.

7 kommentarer:

Jinge sa...

"Har Israeliska UD någonsin funderat över att ockupationen och blockaden mot Gaza är ett brott mot Internationell lag och mänskliga rättigheter?"

Självklart, i några sekunder. DE kom fram till att dessa lagar och konventioner inte gäller dem.

Vad trodde du?

Emil sa...

nej, det var väl mer en retorisk fråga.

Anonym sa...

Med USA på laget finns inga internationella lagar. Folkmord existerar inte häller i alliansens ordförråd.

Kotten sa...

Det känns ju ganska befängt av Israelerna att inte vilja ha in just de saker som verkar för fred; utbildning, fungerande infrastruktur etc.. kanske är båda parterna ointresserade av just det. Vilket sannerligen är beklagligt. Det som motiverar Israelerna är ju, som DN artikeln nämner att Hamas styr, det borde inte heller glömmas bort att även om man kan förkastar Israels sanktioner mot Palestina så bör det också vara dubbelriktat, eftersom den organisationen(Hamas) knappast kan deklareras som någon mindre kolsupare än staten Israel med de direkta intentionerna att förgöra alla judarna.

Någon sida måste vara den större och "lägga ner" och nå ett större gemensamt fredligt mål. Fast samtidigt kan man inte klaga någon sida för att inte fortsätta med tanke på den terror som de båda dagligen genomlider.

Carl S sa...

Du kanske bör fokusera på de stora problemen, istället för de 120 muslimer (inklusive Operation Cast Lead) som Israel har ihjäl per år vilket är MINDRE ÄN EN PROCENT av de muslimer som dödas per år..... din haschtomte! ;)

Anonym sa...

Visst förstår jag att du anser att Israel står över internationell lag. De som följer internationell lag är ju Hamasstyret i Gaza som under åtta års tid sköt ca. 10.000 raketer riktade mot civila mål i Israel.
Nämn ett enda skäl till att Israel skulle behöva tillåta Hamas att med införsel av t.ex. byggnadsmateriel kunna bygga upp sin förstörelsekapacitet igen. Samma Hamas som har lovat att utplåna staten Israel.

Emil sa...

till anonym: hur många dödade Hamas? Hur många har Israel dödat? Är det rätt med kollektiv bestraffning av hela det palestinska folket?