måndag 31 maj 2010

Israel - skurkstat no 1Rapporteringen om att Israel har bordat och mördat fredsaktivister på internationellt vatten är helt horribelt. Vi vet att Israel är kapabelt till det mesta när det gäller att hålla det palestinska folket i nöd och under förtryck. Dock är det ändå så att jag när jag tar del av rapporteringen är djupt chockad över att de nu verkar ha mördat människor.

Det finns nog få sätt att markera mot Israel som gör att de lyssnar. De har inte några som helst ambitioner att värna mänskliga rättigheter eller respektera internationell lag. Israel visar ännu en gång att de är ett land som förtjänar allt förakt. Det finns inte några ursäkter för deras agerande.

Vad som behövs är ju en total internationell bojkott av Israel. Det behövs också ett utvidgat stöd till den palestinska befolkningen. Gränserna till Gaza måste öppnas och här har Egypten ett stort ansvar. Även mot regimen i Kairo borde man sätta internationell press för om Israel vägrar att ge med sig så har faktiskt även Egypten ett stort ansvar.

Israel är ett land med en regering som mördar och förtrycker. Det är faktiskt förvånande att det Israeliska folket verkar sluta upp bakom en sådan regering. Därför måste även den Israeliska fredsrörelsen, den som ännu lever, stödas och hjälpas.

Frågan är också vad den svenska regeringen kommer att göra. Bildts menlösa uttalande "- Mindre bra är väl ett understatement. Svaret är uppenbart." Duger ju knappast om man vill visa att man står upp för internationell lag och mänskliga rättigheter.

I all denna upprördhet så blir det ju också tydligt på hur världen reagerar när det är andra än Palestinier som blir mördade. Detta händer ju på regelbunden basis utan att omvärlden reagerar nämnvärt.

DN, Högberg, In your face, Jonas Sjöstedt, Aftonbladet, Roda berget, Peter Andersson, SVD, Svensson, SVD2, Lasses, Expressen, Intressant?, Rödgrön,

9 kommentarer:

Anonym sa...

Tanken med Ship to Gaza var väl att det skulle vara en ickevåldsaktinon? De på den turkiska båten verkar ha missuppfattat den biten

/Markus

Emil sa...

Även om det stämmer att det använt järnrör och påkar så kan det knappast motivera att man skjuter ihjäl mer än 10 personer och skadar över 60. Israel visar ju tydligt att de gör precis som de behögar och vill.

Anonym sa...

Jag kommer hädanefter att kalla Israel vid dess rätta namn. Nazi Israel. Jävla terrorister och mördare. Israel borde slängas ut från Sverige och EU. Vi ska inte ha något samarbete eller några kontakter med denna mordiska regim. Israel är Mellanösterns största terroriststat. Fy fan för deras äckliga beteende.

Lasse Strömberg sa...

Israels agerande måste fördömas av det internationella samfundet. Att på minsta sätt försvara Israels agerande är inte försvarbart.

Anonym sa...

Hela landet borde fördömmas!

Anonym sa...

Det är inte rimligt att fyra israeliska soldater har skadats. StG kunde valt att använda ickevåld, då hade ingen kommit till skada.

Markus

Emil sa...

Fast det är ju ändå helt orimligt att man skjutit ihjäl upp emot 20 personer och ytterligare en massa skadade. Hade Israel velat hde de kunnat fixa detta utan att folk kom till skada. Det ville de inte. De känner ju bara ett språk och det är våldets. Att ursäkta Israels agerande eller försöka lägga skulden på aktivisterna är ju helt galet

Anonym sa...

Det är lätt att få blodstörtning/hjärtinfarkt när man ser och hör om Israels galna agerande. Vill man återfå någon balans kan man förslagsvis läsa Steve Sem-Sandbergs "De fattiga i Lodz". Judarna har sannerligen inte haft det lätt de heller.
Kamelsilaren

Anonym sa...

Så bara för att Israels folk har varit mosade förr i tiden så kan den nya generationen bete sig hur som helst utan att världen regerar? Det skadar bara israels historia och försvårar/omöjligör framtida samarbete.