fredag 7 maj 2010

Vänsterpartiet drar de rödgröna till vänster

Med en lite märklig rubrik, att vänsterpartiet vuxit upp, gör aftonbladets ledarsida en ganska rimlig analys av vänsterpartiets betydelse för den rödgröna budgeten när de skriver (han är Lars Ohly om någon undrar):
I den senaste rödgröna budgeten kunde man också se att han spelat roll. En miljard för att göra deltidsjobb till heltider, 12 miljarder till jobb inom vård, skola och omsorg. Stopp för den militära upprustningen och tågmästaren Lars Ohly hade säkert även bidragit till den historiska satsningen på snabbtåg.
Han drar åt vänster och det kan samarbetspartierna behöva i en tid då varenda förskola riskerar privatisering. I tider av triangulering är det viktigt att någon upprepar begrepp som jämlikhet och jämställdhet.

Likaså lyfter man fram vänsterpartiets valplattform där vi presenterar och prioriterar vår integritetspolitik. Vi lever ju i en tid där man verkligen behöver fråga sig vem det är som egentligen vill ha det som i Sovjet. Aftonbladet skriver bland annat:

Vänsterpartiet vill riva upp FRA-lagen, få bort Ipred-lagen och göra upp med övervakningssamhället.
Annars finns risken att den information som samlas in kan användas i bredare politiska och sociala övervakningssyften.
Partiet vill ha integritetsskydd i arbetslivet samt en samlad lag om allmän kommunikationshemlighet.
Människor måste kunna kommunicera med varandra utan att staten lägger sig i. Vänsterpartiet har anklagats för att bara se statliga lösningar på människors problem, men här varnar de snarare för staten.

Inga kommentarer: