söndag 21 februari 2010

(M)unkhammar vill ha det som i Kina kryddat med lite apartheid

Man får verkligen hoppas att moderaten Johnny Munkhammar får en framträdande roll i den kommande valrörelsen. Han gör det ju relativt enkelt att vara motståndare men också för att han ger en tydlig bild av vilken verklighet som de fuskande moderaterna lever i.
I en debattartikel i Göteborgsposten föreslår han att vi i Sverige ska införa ekonomiska frizoner i områden med stora sociala problem. På det sättet skulle man kunna få en arbetskraft som inte har samma rättigheter som den övriga befolkningen. De skulle få lägre löner, sämre anställningsvillkor samtidigt som företagen skulle få skattelättnader. Detta skulle lösa en massa problem menar de, inte minst skulle det råda bot på eventuella våldsamma upplopp i framtiden.
Det som Munkhammar inte fattat är att de upplopp som ofta startar i utsatta områden världen över beror på att människorna som bor där upplever att de inte har samma möjligheter som alla andra. Ur denna negativa särbehandling föds en vrede som i längden blir omöjlig att tygla. Att lagstifta om särregler för vissa geografiska områden är att leda till exakt det hållet. Att det dessutom i artikeln formuleras som att det specifikt handlar om att rikta sig mot människor med annan etniska bakgrund än svensk så luktar det en apartheidpolitik inom arbetsmarknadsområdet.
Som grädde på moset så hänvisar Munkhammar till att det stora föregångslandet här är Kina. Killen måste ju vara helt stukad i intellektet. Det var denne man som för någon vecka påstod att Vänsterpartiet vill ha det som i Nordkorea vilket är befängt. Men man blir ju lite förvirrad när han vill ha det som i Kina.

GP, Alliansfritt Sverige, Intressant,

4 kommentarer:

John sa...

Oj det va inte mycket logik i det inlägget.Skulle ett företag ens flytta till de socialt utsatta områdena skulle det vara ett plus för de boende där. De står redan utanför systemet, varför inte låta de ha möjligheten att förändra sitt eget liv till det bättre. Ekonomiska frizoner för de boende där är ett alternativ.

Emil sa...

Att tänka sig att man utfrån en viss etnisk eller social bakgrund ska ha sämre anställningsvilkor och sämre lön hör för mig inte hemma i ett modernt demokratsikt samhälle. Rättigheter måste väl ändå gälla alla på samma sätt. Ekonomiska frizoner skulle garanterat enbart bidra till ytterligare segregation och utanförskap.

Lennart Regebro sa...

"Ha det som i Kina?" Menar du att ekonomiska frizoner skapar kommunistdiktatur?

Oskar sa...

Vet du ingenting om Kinas utveckling sedan 1979 och varför den skedde?