måndag 8 februari 2010

Är valet redan vunnet?

Att årets valkampanj skulle bli smutsig har många med mig förutspått. De borgerligas stora vilja att behålla makten för att fortsätta nedmonteringen av den svenska välfärden för att gynna de rika måste ju få fortsätta. På en mandatperiod hinner de ju inte sänka hela skiten utan det krävs antagligen två för att uppnå detta mål.

Det är därför inte heller förvånande att ett gäng högernissar i dagens Aftonbladet går till storms mot att vänsterpartiet efter en valseger skulle ingå i en rödgrön regering. Deras tes är inte helt oväntat att vänsterpartiet består av ett gäng gammelkommunister som helst vill spärra in i stort sett alla i Gulag och sedan festa loss på deras barn.

Det är ju inte första gången som jag i den politiska debatten möter detta. Dock är det anmärkningsvärt vilken otroligt låg nivå debattörerna lägger sig på. Det är ju faktiskt så lågt att det inte är värt att besvara i sak utan det kräver snarare en kommentar kring vad det är som de fruktar.

Den politiska agendan som vänsterpartiet satt upp handlar om att skapa en rimligare fördelning av resurserna, vi vill ta från de som har och ge till de som inte har, vi vill flytta makt från de som idag har alldeles för mycket makt till de som saknar makt. Det handlar om konkret politik som vilka regler som ska gälla på arbetsmarknaden, vilken skola eller sjukvård vi ska ha. De borgerliga politikerna gör sitt bästa för att utmåla detta som någonting stalinistiskt när det faktiskt är någonting som de allra flesta i vårt land skulle gynnas av.

Hotet om en stärkt välfärd måste uppenbarligen flåsa borgarna i nacken. Denna typ av propaganda som de nu driver brukar komma i debatten när de känner att de håller på och förlora och inte vet vad de ska ta sig till. Det är dock förvånande att de redan verkar ha gett upp. Är valet redan vunnet? Vi får väl se inlägget som ett tecken i skyn på att vi har en borgerlighet på väg ut från maktens korridorer.


Alliansfritt Sverige har en rolig kommentar.

3 kommentarer:

bloggare på icedaniel.se sa...

Undra hur det går ? Alliansen kommer nog med grovare anklagelser så längre tiden går.

Emil sa...

Jo de drar sig ju inte för att sprida lögner och "misstolkningar"...

Marcus , Likvidvänster sa...

De tappar till slut mycket trovärdighet när de angriper på extremt låg nivå.