fredag 12 februari 2010

FP och Hatet mot muslimer

Folkpartiets korståg mot muslimer fortsätter. Som västvärldens försvarare vill man nu skicka ännu mer trupper till Afghanistan. Mer soldater och mer vapen kanske kan få Afghanerna att anpassa sig lite bättre.
Korstågen ska inte bara föras i Afghanistan. Minister Sabuni, känd för sin intolerans mot muslimer, har gett SÄPO i uppdrag att jag ungdomar som man tror kan bli "Islamister".
Folkpartiet är ett otäckt parti. Under liberalismens flagga så drar de sig inte för att dra ut i krig, övervaka och kontrollera individer som har fel religion eller bakgrund. Övervakningssamhället hejar de på för fullt. Det paradoxala i sammanhanget är att folkpartiets politik antagligen leder till rakt motsatt effekt till det de säger sig vilja uppnå.
Kriget leder inte till fred och frihet. Det leder snarare till att Talibanerna stärker sin position, att kvinnorna får det ännu sämre och någon form av demokratisk utveckling hindras definitivt. Demokrati och jämställdhet kan inte bombas fram.
Jakten på unga muslimer i Sverige kommer också antagligen att ytterligare bidra till att stigmatiseringen och utpekandet av muslimer ökar. OM det nu finns någon rekrytering till det som FP kallar islamister så skulle den med största sannolikhet öka med FPs politik.
Jag satt och tittade på Tv för någon kväll sedan. Jag fastnade vid en intervju med Journalisten Andreas Malm som skrivit boken "Hatet mot muslimer". Han var otroligt bra och har många viktiga poänger. Det får nog bli nästa bok att läsa. Sorgligt nog.

Aftonbladet, Dagens Nyheter, SVT,
Röda Malmö, Alltid rött alltid rätt

Inga kommentarer: