fredag 19 februari 2010

Lägg korten på bordet och presentera hela utredningen om fusket (m)!

Vem blir förvånad över att det verkar vara interna stridigheter som ligger bakom konflikten kring valfusket inom moderaterna i Stockholm? Knappast någon som har lite erfarenheter av hur politiken fungerar när motsättningarna växer sig starka. I krig och politik verkar det råda ett tillstånd av att det mesta är tillåtet. Målen helgar medlen.
Vänsterpartiet hade för några år sedan en intern konflikt med en liten minoritet som upplevde att deras inflytande minskade. Då startade de en hemlig grupp med en hemlig plan (B) där de lade upp en strategi för hur de skulle agera mot partimajoritetens vilja. De lyckades inte och det ledde till att de blev ytterligare marginaliserade i partiet under en tid. Detta vi ju också olyckligt. Många av dem var medlemmar med stor kunskap och erfarenhet som vi behöver i partiet. Dock förtjänade deras agerande hård kritik. De arbetade för att sätta demokratiska beslut ur spel.
Samma saker har hänt på andra håll i andra partier. Konflikter kommer och går. Det som verkar vara moderaternas problem är att de faktiskt har köpt sig röster med ekonomiska medel. Rika välbärgade moderater har värvat folk i fattiga stadsdelar genom att betala deras avgifter samt stödja deras intressen av t.ex. moskébyggen. Det handlar om köpt lojalitet. Det är väl detta som kanske gör att moderaternas interna valfusk står ut i jämförelse med andra partiers interna problem.

Att de dessutom hemlighåller utredningen som gjorts visar nog på att fler är involverade än vad de vill erkänna. Det är ju på ett sätt att acceptera fusket genom att offra några få. Det luktar ju rätt illa.

SVD, SVD, DN, AB, Jinge, Alliansfritt Sverige,

Inga kommentarer: