fredag 5 februari 2010

Fortsatta sifferlögner av Reinfeldt

Det är ju sorgligt att ha en statsminister som gång på gång trixar och fixar med siffror så att regeringens bild av verkligheten ska se bättre ut än vad den är. Diskussionen kring de 100 000 fler sysselsatta sedan borgarna tog makten som Reinfeldt lyfte i partiledardebatten reviderade han ju själv till 40 000 fler sysselsatta. Nu visar det sig att inte heller detta stämmer.

Alliansfritt Sverige och politiken.se uppmärksammar detta. Fakta är att sedan regeringen Reinfeldt tillträtt har antalet sysselsatta minskat med 51 000 (om jag räknat rätt, det verkar ju uppenbarligen lite svårt till och med för en person som har ett helt regeringskansli som kan räkna åt en.)

Aftonbladet kommenterar Reinfeldts siffertrixande på ledarplats idag. Kennet Andreasson skriver:

Reinfeldts framtoning som alltid insatt, kunnig och ordentligt påläst fick sig en rejäl törn. Kvar finns dock statsministerns, får man förmoda kalkylerade, gravallvar och anspänt högtidliga ton av saklighet som dock lär bli svårare att dra framtida opinionsmässiga växlar på.

Jag har tidigare skrivit om att vi kommer att få en allt hårade valrörelse där vi kan bli allt säkrare på att borgarna kommer att fortsätta leverera lögner och friserade sanningar.

Inga kommentarer: