måndag 15 februari 2010

Högern och demokratin

Östgöta Correspondentens ledare idag tar upp frågan om EMU och den ekonomiska kris som bland annat Grekland nu går igenom. Problemet måste lösas menar man. Lösningen är att Grekland måste slakta sin offentliga sektor för att minska underskotten. Corren pekar ut hur man ska uppnå detta:

Det finns bara en väg att gå för att stärka EMU-ländernas ekonomi: att återupprätta respekten för stabilitetspakten. Brott mot reglerna måste bestraffas med sanktioner innan problemen sprider sig till andra länder.


Man bekymrar sig inte det minsta över konsekvenserna av den politik som man genom bestraffning vill påtvinga grekerna. Man fortsätter med att skriva:

På kort sikt måste underskottsländerna sanera sina ekonomier, även om det blir kännbart för befolkningen.


Så i Correns och högerns värld ska man tvinga länder att hålla sig till vissa budgettekniska regler oavsett hur det drabbar befolkningen i ett land. Att fråga vad faktiskt befolkningen vill verkar inte vara en tanke som ens verkar tänkbar i Correns värld.

2 kommentarer:

Marcus , Likvidvänster sa...

Frågan är om Corren skulle vara positivt inställd till extrema besparingar och nedskärningar om dessa drabbade de borgerliga kärnväljarna ?

Emil sa...

Eller om de ens skulle vara så positiva om ett gäng andra länder försökte tvinga sverige till en politik som ingen vill ha? Correns ledarsida är ju inte någon lysande stjärna i den svenska debatten direkt utan kommer med rätt mycket ogenomtänkta texter som spretar åt alla möjliga håll.