lördag 20 februari 2010

Moderaterna vårt mest fuskande parti - ever!

Fuskeldaren Reinfeldt leder fuskpartiet nr 1 i vårt avlånga land. Minnet är ju tyvärr allt för kort inom politiken och journalistiken. Fusk inom moderaterna verkar ju faktiskt vara en ständigt varande situation där det då och då kommer upp till ytan.
Låt mig lyfta tidigare fusk som moderater blivit kända för sedan valet.
Maria Borelius. Blev handelsminister men föll rätt snart bort från regeringen. Hon fuskade med det mesta. Svart arbetskraft, ej betalda TV-avgifter hus registrerade utomlands och så vidare.
Cecilia Stegö Chilò som blev kulturminister betalade inte Tv-avgiften. Det gjorde inte Tobias Billström, också minister, Johan Forsell, stabschef för regeringen och Gunnar Axén ordförande i riksdagens socialförsäkringsutskott, Per Schlingman, partisekreterare, .
Mikael Odenberg, då försvarsminister, avslöjades med att fuska med Taxikvitton till riksdagen.
Moderata ungdomsförbundet avslöjades med att servera sprit till underåriga i Helsingborg. Och antagligen inte bara där.
Ulf Kristoffersson avslöjas med att bo en paradvåning som egentligen är avsedd för bostadslösa
Carl Bildt har haft en del kraftigt ifrågasatta aktieaffärer.
Av moderaternas 15 statssekreterare hade 10 köpt svart arbetskraft. Enligt dem själva.
Ulrika Schenström, statsministerns närmaste, var packad under krisjouren och fick gå.
Sven-Otto Littorin hade en falsk examen som han vägrade ta bort från sitt CV.
Fredrik Reinfeldt med fru hade en barnflicka som saknade arbetstillstånd.

Det blev ju en rätt diger lista på bara moderater. Utöver finns det säkerligen en jäkla massa skandaler som jag missat. Det saknas nog motstycke i den svenska historien. Fuskarnas fuskare är moderaterna helt enkelt.

Alliansfritt Sverige, AB, AB, DN,, DN, SVD, SVD Rödgrön, AB, Röda berget, S-buzz, In your face, Alltid rött alltid rätt, Peter Andersson Homo politicus, Svensson, SVD Röda malmö, intressant

6 kommentarer:

Lasse Strömberg sa...

Du kan vara helt övertygad om att om det är några som ljuger, fuskar och betalar svart så är det moderater.
Deras tal om lag och ordning gäller definitivt inte dem själva.

Emil sa...

Det är väl tydligt att moderaterna inte klarar en närmare granskning då det snabbt visar sig att det inte är så många som har rent mjöl i påsen. Ponera att det varit sossar eller vänsterpartister.

Lasse Strömberg sa...

"Ponera att det varit sossar eller vänsterpartister."

Då hade trycksvärta blivit en global bristvara.

Emil sa...

Man får ju hoppas att vi får en valrörelse där det faktiskt är politiken som står i centrum och inte skandalerna och fuskarna. Men dock blir man ju inte ledsen om någon påminner medborgarna om vilka det är som egentligen sitter vid makten

Anonym sa...

Haha, snacka om inskränkt syn på saker och ting. Det finns oerhört gott om fuskare på vänsterflanken vare sig du vill det eller ej. Men det är klart att det är praktiskt att räkna upp en rad moderater och sen låtsas om att det är allt.

Ni behöver det väl för valrörelsemoralen kanske. Men när folk får klart för sig att den i särklass minst populära partiledaren hotar med att ta plats i regeringen efter valet så kommer rösterna på Alliansen att strömma till.

Emil sa...

Jag tror nog att det finns fuskare i alla läger. Det har vi ju sett tidigare. Dock kan man väl konstatera att det är först när man kommer till makten som man blir granskad på riktigt och då har ju moderaternas ledande skikt inte klarat denna granskning. Jämför man dessa "skandaler" med de som t.ex. sossarna genomgått så är det som moderaterna presterat på topnivå i en klass för sig. Det är ju inte heller något av de andra allianspartierna som uppenbarligen fuskar i den omfattning som moderaterna gör.

Vi har dock stor tillförsikt inför valrörelsen. Vi är inte det minsta oroade över att ni på den borgerliga sidan kommer göra ert bästa för att utmåla vänsterpartiet som någon typ av hot. Vi tar gärna den utmaningen.