tisdag 27 april 2010

Ytterligare östgöte till PSVänsterpartiet har kongress i slutet på nästa vecka. Den stora frågan handlar om antagande av partiets valplattform. En av de stora diskussionerna på kongressen förväntas bli kring partistyrelsens prioriteringar inför valet. Det finns en ganska stor diskussion kring om man ska byta ut prioriteringen kring integritetsfrågorna till förmån för en stärkt miljöprofil i valet.

Prioriteringen av integritetsfrågorna har ju inte haft någonting med en viktning av politiska frågors tyngd utan vilken roll de förväntas ha för vänsterpartiet i valrörelsen. Personligen känns det bättre att våga göra en prioritering kring en fråga som kan skapa lite egen profil åt vänsterpartiet. Om kongressen väljer att prioritera miljöfrågorna istället så blir det garanterat bra ändå.

En spännande och extra rolig notering inför kongressen är att ytterligare en östgöte är nominera till partistyrelsen, Linda Snecker från Norrköping (se bilden). Hon är riksdagskandidat och arbetar kommunalpolitiskt i Norrköping. Vi får hoppas att kongressen ser till att hon kommer in.

Rödgrönt Östergötland

Inga kommentarer: