torsdag 29 april 2010

Regeringen öppnar för fusk

Regeringen budgeterar för ett ökat fusk med 1,3 miljarder. Det är ju ganska mycket pengar, även i en statsbudget. Detta är vad de räknar blir konsekvensen av att de ändrar revisionsreglerna för små företag. Anledningen till att man har just krav på revision i företag är ju att stävja och förhindra fusk men det vill regeringen öppna upp för nu.

Det är ju som vanligt med borgarna. Vissa kan fuska och andra inte. Man avsätter stora resurser för att jaga fuskare i sjukförsäkringen men ändrar lagar på ett sätt så man kalkylerar med fusk i miljardklassen. Att vara sjuk och fattig ska bli svårare. Att driva företag och fuska ska bli enklare i borgarnas sverige.

2 kommentarer:

Anders W. sa...

Det är lite märkligt att borgarna säger sig vara så mycket för lag och ordning och samtidigt vara så fruktansvärt slapphänta avseende den ekonomiska brottsligheten. I stort sett alla lagändringar alliansen drivit igenom i syfte att "förenkla" för småföretag har fått till konsekvens att oseriösa företag och skattebrottslingar lättare kan komma undan.

Wonder Warthog sa...

Enligt den borgerliga logiken kommer ett skatteavdrag införas för småföretag för att "stävja fusket". Sen är det bara att köra en RUT-liknande lögnkampanj om hur många nya jobb avdraget skapat.... håhåjaja...