fredag 9 april 2010

Gör Vikegård till tränare för LHC?

Det går ju inte att låta bli att kommentera gårdagens händelser i Globen. Tillsammans med sonen kuskade jag upp till Stockholm (först var det lite budgetförhandlingar kring bland annat hälso- och sjukvården, men det var inte dagens viktigaste händelse) för att se Linköping besegra Djurgården.

Så blev det inte. Clubben började relativt bra och satte bra tryck på stockholmarna men lyckades inte prestera ett försvarsspel som var värt att en nämna. Flera av målen såg faktiskt ganska enkla ut och flera av backarna underpresterade samtidigt som Djurgården fick utdelning på sina chanser. Andra perioden var kanske det sämsta jag varit med om.

Det var dock mäktigt att se djurgårdens klack. Den var imponerande. Där har vi lite att lära i Linköping. Dock all heder till de som kom från Linköping och försökta heja (vi var dock inte så många). Vi satt nedanför den tillresta LHC-klacken. Så vi hörde dem ibland.

Vem ska man hålla på i finalen? Svårt. Jag ogillar ju båda lagen starkt. Dock är jag ju smålänning i själ och hjärta och Nils Dackes blod strömmar nog mer i mina ådror än det blå Djurgårdsblodet. Så även om det tar emot så hoppas jag nog på att guldet tas hem till Vätterns södra strand igen.

Vad gäller LHC så hoppas jag att vi kan få några nya unga spännande spelare till hösten samt en tränare som kan tillföra lite nytt tänk och mer fart och go i laget. Lehner har faktiskt inte lyckats hantera det faktum att vi har haft ett lag med de bästa spelarna. Djurgården kan inte mäta sig i spelarkvaliteter men vinner ändå. Det handlar till stora delar om inställning och ledarskap. Vore det inte lite roligt med en sådan som Vikegård. Han har ju gafflat så mycket i TV de senaste åren om att vi behöver förändra svensk hockey. Jag delar stora delar av hans uppfattning så ge grabben ett lag och se vad han kan åstadkomma.

Så nu blir det valrörelse och sikte på en rödgrön seger i september. Klår vi inte borgarna i ishockeyn så klår vi dom i politiken.

Vad gäller hockeyn så drar jag på mig skridskorna ikväll och hoppas på seger i kvällens möte mot de röda i Stångebrohallen.

AB, AB2, AB3, SVD,

1 kommentar:

Anonym sa...

http://open.spotify.com/track/11B7kiyOZhXll2gpBRUXfH