torsdag 15 april 2010

Fortsatt orättvisepolitik

Det är en uppenbart pressad regering som presenterar sin sista budget idag. Valrörelsen är igång och man måste försöka få upp sina opinionssiffror men Anders Borg verkar inte riktigt lita på sin egen politik utan går till storms mot oppositionen och utmålar oss för att vara det största hotet mot svensk ekonomi. Det är ju faktiskt Anders Borg med sina kumpaner riskerat svensk ekonomi genom stora ofinansierade skattesänkningar och en kraftig omfördelning av resurser till de rikaste.

Vi ser ju inte heller några satsningar på jobb och inte heller några resurser till kommuner och landsting som verkligen behöver pengar för att kunna rusta välfärden i framtiden. Att enbart prata om välfärdens kärna som Borg gör förbättrar inte situationen utan det krävs generella satsningar till kommuner och landsting. Det är där som välfärden styrs och organiseras. Men det är också där som man får ta stora kostnader till följd av alliansens orättvisepolitik med bland annat galopperande socialbidrag runt om i landet.

Det är ju också en budget som inte förändrar det faktum att de som gynnats mest under de senaste åren varit rika män och att ensamstående mammor är de som drabbats hårdast så vi får verkligen hoppas på en alternativ budget från oss i de rödgröna som pekar ut en rimligare väg att möta framtiden på.

Massmedias vinkel är ju nu också hur man som "enskild tjänar på budgeten". Glöm inte heller alla de kraftiga höjningar av kostnader som genomförts tidigare under mandatperioden som för många ätit upp alla skattesänkningar. Det handlar ju om avgiften till a-kassan, traffikförskringen, höjd fastighetsavgift för vissa samtidigt som de rika tjänade mest, slopad skattereduktion för fackavgift och så vidare.

SVD1, SVD2, SVD3, SVD4, Rödgrön, Alliansfritt1, Alliansfritt2, Exp1, E24, DN1, DN2, DN3, DN4, Röda Malmö, jinge, Röda berget, Noord, EXP2, EXP3, Aftonbladet1, Storstad, In your face, Aftonbladet2, Aft3, Intressant

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så vad är era åtgärder till minskad arbetslöshet? Höja skatten för alla, bygga ut offentliga sektorn. Och ni röd gröna började skära ner på bla Komvux redan för 13 år sedan.

Emil sa...

En rejäl satsning på offentlig sektor är ju en bra investering som leder till högre kvallitet i offentlig sektor. Det innebär ju att vi får en bättre skola, äldreomsorg och sjukvård. Dessutom skapar det en massa arbetstillfällen som också är bra. Vi bekostar gärna det med högre skatt.