måndag 12 april 2010

SVD försvarar det lokala självstyret - eller?

Det är bra att Svenska dagbladet på ledarsidan försvar det lokala och regionala självstyret. De flesta besluten som fattas inom t.ex. välfärdens organisering bör beslutas lokalt. Det är därför intressant att SVDs ledare sluter upp bakom det lokala motståndet mot vindkraft och försvara lokalt självstyre samtidigt som man i andra sammanhang hyllar när staten frångår det lokala självstyret. Men det kanske har ändrat sig.

Kan vi hoppas på att SVD i framtiden ger oss stöd i arbetet för att beslut om friskolor ska fattas lokalt? Att beslut om hur primärvården ska fattas lokalt? Eller anammar de det lokala självstyret bara när de passar dem själva?

Intressant?

4 kommentarer:

Fredrik sa...

Du inser att svaret finns i din sista mening i inlägget. 8)

Emil sa...

Jag antar att det är så.

ulf sa...

Vindkraft det största bedrägeriet mot svenska folket sen pensionsreformen (då var också alla partier överens) Vi förstör vårat landskap för att betala riskapitalister från andra länder 3- 4 hundra miljarder via elcertifikat. Vi tappar ut våran 7 öres el i vattenmagasinen för att stödja tillverning av enkronasel !!Hur dum får man bli innan man spärras in?

Emil sa...

Vänsterpartiet var inte med på pensionsreformen. Inte heller mp (de satt inte i riksdagen då, men de stödjer ju systemet numera). Senast i veckan gick vänsterpartiet ut med att vi vill reformera pensionssystemet om det blir regingsskifte.

Jag tror dock att vindkraft kan komma att vara en betydande del av vår framtida elförsörjning även om den knappast kan mäta sig med vattenkraften.