torsdag 29 april 2010

Jakten på sjuka och arbetslösa är över - om vi får en ny regering

Nu är jakten på arbetslösa över. Taket i a-kassan höjs och villkoren förbättras. I alla fall om vi får en ny regering. Eftersom den rödgröna budgeten läcker som ett såll så dröjer det inte så länge förrän det kommer ut att vi fixar till sjukförsäkringen också. Kanske håller man på det till på lördag när det demonstreras land och rike runt. Jag kan dock avslöja att det går åt rätt håll.
För den gångna veckans besked på besked är ju upplyftande. Regeringsalternativen blir allt klarare. Vi har det hårda kalla borgerliga Sverige med höga murar och grundläggande misstänksamhet mot sin nästa. Vi har sedan de rödgrön alternativet med satsningar på en hållbar utveckling, satsningar p framtidens infrastruktur och ett solidariskt samhälle där ingen lämnas kvar. Alla ska med på tåget (gärna höghastighetståget).
Borgarnas svar kommer bli skattechock och misär i svensk ekonomi. Problemet för dem är att allt bara har gått sämre med deras skattesänkarpolitik de senaste åren. De skattehöjningar som ska finansiera framtidens satsningar är ju små höjningar i jämförelse med de sänkningar som genomförts de senaste åren. Det finns definitivt mer att ta av!

Aftonbladet1
, Röda Malmö, ABledare, DN, Kaj Raving, SVD, Röda Berget, Expressen, Rödgrön, Intressant?

5 kommentarer:

sestrajcic sa...

Hurra vad bra - men tillåt en skeptiker som mig fråga...

1. Hur blir det med att ta bort den stegvisa nedtrappningen av A-kassan (80 %, 70 %, 65 %...).

2. Vad händer med att man bara få stämpla 75 dagar om man deltidsarbetar?

3. Och var det inte så att a-kassan skulle upp till 90 procent... (men ok det är ta mig fan omöjligt även med röd-gröna, eller?).

vänligen
kamrat Sestrajcic

Emil sa...

Hej skeptiker, med tanke på vilket utgångsläge vi haft så tror jag att det är helt ok. Det är ju dock inte så bra om vi själva fick bestämma. Jag kommer inte ihåg detaljerna riktgt och de bör nog inte nämnas här innan de blir offentliga. 90% målet känns dock långt borta.

sestrajcic sa...

Tja

Man ska ju ge det en chans och sedan vara skeptiker kanske... vad vet jag, vi får väl hoppas på det bästa. Och kanske be till en högre makt.

Som tur är för oss så är folk så trötta på denna regering som ju har sabbat så himla mycket att alla förändringar till det bättre tas emot som enorma framsteg även om de är försämringar i förhållande till för fyra år sedan. Sådan är denna tokiga värld.

Man får väl hoppas att vi står kvar och inte bara som ursäkt genom de fyra åren kan ha att det ju inte blir lika bra som om vi själva fick bestämma... för det är klart at dte inte kan bli. Speciellt inte lika bra som om bara du och jag fick bestömma!

Emil sa...

så är det ju verkligen. Att vi har ju ett uselt utgångsläge och man får ju inte förblinda sig av att vi ändå gör en hel del relativa framsteg. Det är ju inte direkt socialism vi pratar om. Det är ju en lite mindre rå variant av kapitalismen som vi förhandlar fram. Det får vi ju aldrig glömma.

sestrajcic sa...

men socialism har jag ju inte ens börjat prata, tänka eller drömma om i den här situationen.

Framstegen är tyvärr i mina ögon ytterst modesta och mycket relativa, så man får verkligen inte förblinda sig och det är tyvärr den största oron nu. Framtiden är inte bara om fem månader...

Nåja vi hinner ju prata mycket om detta när jag kommer till Sverige. Är i Norrköping slutet av maj i alla fall.