måndag 26 april 2010

Borgarna gör de rikare rikare och de fattiga fattigare

Aftonbladet rapporterar att de rikaste blivit rikare trots krisen. Är det en nyhet? Knappast. Vi har ju en regering som oavsett kris eller inte gjort allt de kan för att öka klyftorna och orättvisorna i samhället de senaste åren. Det är ju inte bara de extremt rika som blivit rikare utan även de ”vanliga miljonärerna”. Deras ökande rikedom har ju dock bekostats av de fattigaste, de sjuka, de arbetslösa och av pensionärerna. Det är högerpolitik när den lyckas med sina föresatser…

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hur kan borgarna påverka huruvida folk som inte bor i Sverige blir rikare?

Jag längtar efter att du ska få chansen att göra livet surt för alla, ska bli skönt med rättvisa. Alla har det svindåligt, för det fördragas med jämnmod så länge vi alla har det så.

Emil sa...

Inlägget syftade ju på att de som även bor i sverige under regeringen har blivit rikare genom kraftigt sänkta skatter. Dessa skattesänkningar har ju betalats av sjuka och arbetslösa. Det har ju borgerligheten helt och hållet styrt över.

Anonym sa...

Men det här var ju en artikel om de rikaste i Storbritannien eller till och med ett exempel från en topp 1000 lista. Läste du den ens artikeln innan du skrev? Men ivern att skriva att de elaka borgarna ökat de rikas tillgångar var förstås viktigare än att ha ens lite fakta bakom sina teser. I Labours Storbrittanien har en av de 1000 rikaste blivit rikare på pappret. Starkt jobbat Emil.

Emil sa...

Vilka fakta är det du efterfrågar. Att de rikaste har blivit rikare och att de som betalat är de som just är sjuka och arbetslösa som fått kraftigt försämrade villkor av den borgerliga regeringen?