onsdag 31 mars 2010

Regeringen gör någonting bra – men det räcker inte!

Man blir förvånad. Regeringen har lyckats göra någonting bra. Eller åtminstone presentera ett förslag som inte är uselt i alla fall. Man föreslår en höjning av flerbarnstillägget. Det är bra. Många barnfamiljer, i synnerhet de med många barn, som har det hårt ekonomiskt just nu. De har ju sett sina a-kassa försämras, sjukförsäkringen ryka alla världens väg och så vidare.

Dock så vågar inte regeringen ta tag i det verkliga problemet med barnfattigdomen. De klarar inte ens av att ta ordet i sin mun. Göran Hägglund yttrar sig i Aftonbladet:

– De som har det tufft är familjer med många barn. Där finns en relativt stor grupp som lever med förhållandevis låg standard, säger socialminister Göran Hägglund (Kd).

Förhållandevis låg standard? Det är ju en hyfsad underdrift med tanke på hur klyftorna ökat de senaste åren. Men nu ska man inte gnälla i onödan. Det är ju ändå ett bra förslag. Sedan krävs det ju andra åtgärder. Hur ska de t.ex. hantera det faktum att de barnfamiljer som har det sämst och lever på ekonomiskt bistånd inte får tillgodoräkna sig denna extra inkomst. De barnen fortsätter att leva i fattigdom. Där får man hoppas att de borgerliga kommunpolitikerna tar sitt ansvar.

Annars har ju vänsterpartiet också en rad bra förslag som handlar om att komma åt barnfattigdomen så som: höjt underhållsstöd, förbättrat bostadsbidrag för ensamstående, utvidgad rätt till förskola med mera.

Aftonbladet, Danielssons lakejer, SVD, In your face, DN, Rödgrön, Intressant,

1 kommentar:

Fredrik sa...

Ropa högre! Alla måste höra. 8)