lördag 6 mars 2010

Bra läsning kring pigavdraget

Samtidigt som nu även moderaterna öppnar sig för att ytterligare utöka pigavdraget så skriver Kerstin Fredholm en artikel på Newsmill som berör städningen som yrke. Hon har själv erfarenhet efter att hon skrivit en bok, Fint hemma, som är mycket läsvärd. Boken bygger på en längre tids arbete som just städerska hemma i ett antal hem i Stockholm. Det är inte någon smickrande bild hon ger av det livet som oavsett vad man tycker om att staten ska betala privat städning eller ej borde leda till eftertanke. Läs hennes artikel. Det är dagens tips.

Se även SVD Intressant, Röda malmö, Rödgrön,

3 kommentarer:

Sven Tycker sa...

Varför begränsa? Låt skattebetalarna stå för lönen för alla tjänster som någon gör någon annan mot betalning. Om jag går ut med grannens hund - skattebetalarna betalar. Om grannen går ut med min hund - skattebetalarna betalar. Om jag installerar grannens dator - skattebetalarna betalar. Om grannen installerar min dator - skattebetalarna betalar. Om jag städar till grannen - skattebetalarna betalar. Om grannen städar åt mig - skattebetalarna betalar. Det blir "en himla massa jobb". Och dessutom blir det ju tyst på alla politiker som tjatar om att "vi måste begränsa biragssamhället".

Fredrik sa...

watch clean 8)

Emil sa...

Maud Olofsson sade ju att det bara är fantasin som sätter gränserna för avdraget så det öppnar ju oändliga möjligheter...