torsdag 11 mars 2010

Possitivt för Vänsterpartiet att många är negativa

Det har kommit en ny undersökning från FSI där man rapporterar kring trender om de olika partierna. Trenderna som man skriver om handlar i korthet om att man har mätt om partiet uppfattas som positivt eller negativt.
Vänsterpartiet är ett av de partier som väcker mest negativa känslor. Det är bra. Med tanke på att runt 40 procent av befolkningen är beredda att rösta borgerligt så skulle jag bli förvånad över om färre tyckte illa om vänsterpartiet. Man får till och med ta denna negativa uppfattning som någonting positivt. Det är ju ett tecken på att vänsterpartiet fyller en viktig funktion som ett tydligt politiskt alternativ till den borgerliga politiken.
Det sämsta måste ju vara ett parti som ingen varken gillar eller avskyr. Det måste ju vara ett parti som inte väcker några känslor eller fyller någon viktig funktion. Så min förhoppning är att vänsterpartiet fortsätter att vara riktigt illa omtyckt i relativt stora grupper i samhället. Det finns ju inte någon anledning att försöka anpassa sig efter de politiska motståndarna.

DN, DN,

1 kommentar:

Anonym sa...

Vill bara säga vilken bra blogg du har här! Jag har funnits ganska mycket tid, men till slut bestämde sig för att visa min uppskattning för ert arbete! Tummen upp, och kör på!