måndag 22 mars 2010

Några tips till moderaterna

Moderaterna vill satsa på kvinnorna i valet. Det är ju intressant. Det är ju deras traditionellt svagaste grupp. Inte så konstigt i sig. Moderaterna har ju alltid fört en politik som gynnat männen mest. Man har varit emot satsningar på gemensam välfärd, mot ökat kvinnligt inflytande i näringslivet, och en rad massa reformer som gjort det bra för kvinnor. Folk är oftast ganska smarta och rösta generellt sett på partier som de uppfattar gynnar deras intressen.

Vänsterpartiet har en rad förslag som Moderaterna kan låna om de vill attrahera kvinnorna i valrörelsen. Här är några tips:

Satsa på den generella välfärden,
Rätt till heltid,
Tryggare anställningar,
Utökad rätt till barnomsorg (även då obekväm tid),
Satsning på jämställda löner,
Jämställd föräldraförsäkring,
En moderniserad och individualiserad familjelagstiftning,
Bättre skydd och stöd till våldsutsatta kvinnor,
Krafttag mot sexköp och trafficing,

Listan kan göras längre. Men om man tar tag i dessa frågor så kanske Moderaterna kan ta något steg för att möte kvinnor behov i framtiden.

Aftonbladet

5 kommentarer:

Marcus , Likvidvänster sa...

Hehehehe, klockrent !

Tyvärr är detta konkret politik som fungerar och det har inte moderaterna tänkt att genomföra, moderaterna har tänkt att synas i media som ett parti som satsar på kvinnorna, inte arbeta politiskt för att satsa på kvinnorna.

Ja, såvida de nu inte kan få det till att sänkta skatter för de mest högavlönade gynnar kvinnor...

Emil sa...

Jag tror faktiskt att deras ambition att stärka sig hos kvinnor faktiskt leder till helt fel resultat för dem. Deras politik är ju kvinnofientlig och ju mer de själva fokuserar på den desto tydligare blir det.

Tania. sa...

Tack för en smart, intressant och underhållande blogg!

Tankesmedjan Det sovande folket sa...

Mycket trevligt ställe detta!
Våran Fredrik lider av diverse psykiska åkommor. Ett av dessa är multipel personlighet. Hur får man fram "kvinnornas Fredrik"? Genom att tala till personerna inom Fredrik.

Emil sa...

han kanske får skaffa ett alter ego som Federley