onsdag 24 mars 2010

Brist på kompetens, kunnande och slarv hos borgerligheten leder till usla beslut

Lagrådet har ju riktat stark kritik mot den borgerliga regeringens oförmåga att lägga förslag som är ordentligt förberedda. Slarv, inkompetens i sakfrågor och okunskap i konsten att regera ligger väl bakom detta.

Detta gäller inte bra på nationell nivå utan även på lokal och regional nivå. I landstinget i Östergötland är det ibland helt bisarra underlag som man har att ta ställning till. För några veckor skulle landstinget besluta om att införa ett vårdval inom fetmaoperationer. Totalt omfattade beslutsunderlaget och all därtill kommande information runt tio rader text. Tjänstemännen kunde inte ge mer information och den politiska majoriteten hade inte några svar att ge. Detta återkommer gång på gång.

Samma mönster kan man se i Linköpings kommun. Ibland får man skrivningar som är uppenbart undermåliga på alla sätt och vis. Likaså här fick vi ett ärende om ett avtal med en förening som arbetar med nattvandring där vi skulle betala närmare en halv miljon per år. Informationen var mycket knapphändig. Den ansvariga moderaten svarade dock att hon minsann hade fått all information. Att vi andra behövde den för att kunna vara med och besluta hade inte slagit henne.

Så här ser det ut hela tiden i det politiska arbetet. Det leder till oavsett vad man har för politisk ståndpunkt att det faktiskt blir allt sämre beslut som leder till allt större problem. Inte minst för medborgarna. Det är ju inte sällan som regeringen har mjissat avgörande saker som de senare försöker rätta till genom att göra ännu mera fel. Se till exempel på sjukförsäkringarna.

Aftonbladet, Röda Berget, intressant, Rödgrön

Inga kommentarer: