torsdag 4 mars 2010

Lars Ohly bestämmer!

Kampanjen från tidningarna gällande pigavdraget fortsätter på olika men inte sällan underhållande sätt. Man har letat fram ett citat ur en nästan 15 år gammal bok där Sahlin tyckte att det var ok med pigtjänster. Saker och ting förändras ju med tiden.

Reinfeldt skrev ju vid ungefär samma tidpunkt i sin bok Det sovande folket att:

”Svenskarna är mentalt handikappade och indoktrinerade att tro att politiker kan skapa och garantera välfärd.”

”Välfärdsstaten är en omöjlig konstruktion.”

”Vi vill inte se ett samhälle där människor svälter, men i övrigt ska inga standardkrav skattefinansieras.”


Boken finns tillgänglig att läsa hos Alliansfritt Sverige.

Det mest underhållande och som vänsterpartist känns rätt bra är att Maud Olofsson är upprörd. Till Expressen säger hon bland annat av Mona Sahlins bok:

- Hon må ha den personliga åsikten, men det är Lars Ohly som bestämmer

Det känns ju lovande inför ett regeringsskifte. Lars Ohly bestämmer!

Expressen, Aftonbladet

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det är det som är det förfärliga att hycklaren, falskheten själv Ohly bestämmer något i Sverige. Bevare oss för en sådan ordning.
Godnatt Sverige, om han får något att säga till om

Razmatazuz sa...

Jag skulle nog inte kalla Lars Ohly för hycklare. Ge ett exempel på detta. Jag är inte Vänsterpartist men anser att Lars Ohly är en av de mer sympatiska politikerna vi har, och dessutom förefaller han vara ärligheten själv. Jag skulle förvånas oerhört om han skulle vara skyldig till något liknande hyckleri som det som höga låtsassossar nu inte helt oväntat, avslöjats vara skyldiga till.

Jag tycker inte att det är så värst konstigt att man försöker passa in i den samhällsklass som man tilhör. Feldt, Persson, Åsbrink, Ringholm etc. har tillhört en elit och överklass betydligt mycket längre än vad de har tillhört något som liknar en arbetarklass och nuvarande socialdemokratiska politiker kan knappast hållas ansvariga för vad dessa rikemansgubbar sysslar med. Ylva Johansson och Leif Pagrotsky bör väl dock ha förlorat sina eventuella ministerposter i och med detta hoppas jag.

Emil sa...

Har vi inte idag en regering som består av hycklare också i sådana fall. Vi har ju swett hur de har radat upp lögner och skandaler de senaste åren. Som Razmatazuz säger är det väl bra om man visar på vilken typ av hycklare Ohly är. Man kan ju tycka att han har fel politiskt men det gör en ju inte till hycklare

Marcus , Likvidvänster sa...

Ohly är ingen hycklare, han är genomärlig, nästan lite för ärlig för att platsa i det politiska spelet.