tisdag 24 augusti 2010

Valrörelsens miljöbluff!

Det gäller att paketera sina löften så att de ser attraktiva. Allianens miljöbilspremie som de enligt vissa rubriker ville ”återinföra” visar sig vara så snäv att det knappt finns en enda bil på marknaden som klarar dessa krav. De bilar som finns är dock mellan 150 – 250 000 kr dyrare än andra alternativ. Det är således ett vallöfte som skapar lite fina miljörubriker men som i det verkliga livet, och för miljön, inte betyder någonting.

Detta förslag måste ju vara valrörelsens största miljöbluff.

SVD, SVD2, Intressant?

5 kommentarer:

gmo sa...

Alltså, de flesta biogasbilar släpper ut mindre än 50g fossil CO2/km.
Se t.ex. Gröna Bilister:
http://www.gronabilister.se/public/file.php?REF=84117275be999ff55a987b9381e01f96&art=655&FILE_ID=20100311091547_4_3.pdf

Patrik Andersson sa...

Alla elbilar släpper ut mindre än 50 g/km. Det är ju sådana bilar vi måste ha i framtiden om vi ska klara klimatmålen. Jag tycker det är en utmärkt idé, trots at jag är partikollega med dig!

Emil sa...

jag kan ha fel och kommenterat lite för snabbt. Det är ju bra om det finns fler modeller som klarar de hårda kraven. På sikt är det ju ett måste att nå till dessa låga nivåer för alla bilar.

gmo sa...

Emil,
det hedrar dig att du kan tänka om.
Kom ihåg att Bil Sweden är en intresseorganisation som vill sälja många bilar, snarare än miljövänliga bilar!

Emil sa...

jo så är det. intresset ljuger ju inte. Noterade också att kvällens ekonomiska debatt gav tydliga signaler om att den borgerliga regeringen faktiskt inte är beredda att göra så mycket mer för att förbättra utvecklingen mot miljövänligare transporter