söndag 29 augusti 2010

Istället för Björklund

Ibland måste man göra val i livet. Ikväll gjorde jag ett. Det var antingen SVT:s utfrågning av Jan Björklund eller dokumentären Jobbcoacherna. Jag valde den senare. Jag hoppas att väldigt många fler med mig gjorde det valet.
Förvisso borde många som ser Björklund bli avskräckta. Men den verklighet som skildrades i jobbcoacherna var smärtsam. Det är antagligen en verklighet som Jan Björklund inte särdeles funderar över.

Det som presenterades i dokumentären var en ganska vidrig verksamhet. Allt handlar om att man ska ändra sig själv och anpassa sig till allt annat. Att tänka på andra står inte högt i kurs. Det kanske är signifikant för vår tid. Regeringen för en politik som i förlängningen går ut på att det är enbart den arbetslöses fel att man är arbetslös. I programmet framgick det med all tydlighet att den som inte fick jobb enbart hade sig själv att skylla och att det främst handlade om personligheten som var avgörande för om man fick jobb eller inte.

Det var en väl investerad timme. Betydligt bättre än att lyssna på Björklund. Detta är nämligen den verklighet som han tvingar fram. Detta var politiken i realiteten bortom den borgerliga retoriken.

SVD, Högberg, Aftonbladet, DN, expressen

1 kommentar:

Martin sa...

Din politiska åsikt är säker, med ditt engagemang gör din röst hörd på

http://www.valresultatet.se