torsdag 19 augusti 2010

Mycket prat och lite verkstad från Björklund

Björklund viker till viss del ner sig för vänsterpartiets kritik mot orimliga vinster i privata friskolor. Han vill du se över om det finns käl av hindra möjligheten att ta ut vinst om man tullar på kvaliteten. Men frågan är varför han vaknar just nu. Är det lite obekvämt att företräda ett friskolefundamentalistiskt parti som vill ha friskolor före allt annat.

För nog måste man väl ändå säga att friskolorna idag generellt sätter elevernas behov i andra hand. De har betydligt färre lärare per 100 elever och de lärare de har saknar rätt utbildning mycket oftare än i de kommunala skolorna.
Om dagens situation inte räcker för Björklund att ingripa kan man ju fråga sig när det är dags att agera. Eller är hans utspel bara en del av den borgerliga strategin att lägga sig när oppositionen i alla frågor som är lite känsliga att svara på.
Han vill väl inte framstå som en skolminister som sätter de privata företagens intresse av vinst framför elevernas behov av kunskap. Men det är ju en sådan politik som han för.

Intressant?, SVD, DN, Aftonbladet, Expressen, SVT, GP, SR

Inga kommentarer: