onsdag 18 augusti 2010

Historielös Borg utan lösning på problemet

Anders Borg kritiserar pensionssystemet i DN och säger:

– Jag tror inte att någon som var inblandad i pensionsöverenskommelsen förutsåg att vi skulle få de här väldiga slagen i börskurserna och i ekonomin. Det är inte rimligt att pensionärer ska påverkas så mycket av det.


Faktum är ju att vänsterpartiets representant i pensionsarbetsgruppen, Ulla Hoffman, pekade på precis just detta och det var också därför som hon presenterade en alternativ pensionsreform som inte alls skulle missgynnat Sveriges pensionärer. Men det var inte moderaterna eller de andra partierna intresserade av då.

Det är ju lätt nu för Anders Borg och vara lite ”efterklok”. Men frågan är vad han vill göra. Är det inte dags att se över ett pensionssystem som är dömt att misslyckas innan det är för sent.

Aftonbladet,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Emil:

Är det inte dags att återinföra ATP som (s) och borgarna slaktade på 90-talet? Det är helt sjukt att våra egna pensioner ska användas till börsspekulation och att man själv ska behöva välja bland en massa jävla fonder som lovar ditten och datten utan att man själv begriper något.

Emil sa...

Vänsterpartiets förslag som Ulla Hoffman arbetade fram byggde på ett reformerat ATP-system som inte byggde på börsspekulation och inbyggda bromsar. Det är fortfarande det förslag som vänsterpartiet vill att vi ska införa. Det är ett system som garanterar långsiktig finansiering av systemet samtidigt som alla kan känna sig trygga med att få en god pension.