tisdag 7 september 2010

Rasismen sipprar fram hos SD

När Ny Demokrati hamnade i riksdagen 1991 innebar det att det blev en mandatperiod där man kunde hör de mest häpnadsväckande saker från talarstolen. Visst händer det även idag att någon kristdemokrat häver ut sig någonting dumt men inte på den nivån.

Jag kom att tänka just på Ny demokrati idag. Vet inte varför men det var någonting i samband med Sverigedemokraterna. De arbetar ju som mest just nu på att upprätthålla en så god fasad som möjligt. Inga konstigheter får komma ut. Inga medlemmar som hyllar Hitler eller sjunger konstiga saker. Bara lite lagom mycket hets mot muslimer vill man ha.

Dock blir man ju inte förvånad när DN rapporterar om en SD politiker i Landskrona skriver följande på sin blogg:

"Under många tusentals år har negern kunnat softa i värmen, käka lite bananer, våldta nån förbipasserande kvinna eller unge, slåss med andra negerhannar och äta upp dem, spela lite trumma, springa omkring lite, fånga nån antilop, käka lite bananer, knulla lite, berusa sig på jästa frukter eller örter, osv. Så har det hållit på under årtusendena utan att något evolutionärt tryck i form av miljöfaktorer har tvingat negern att utvecklas i en annan riktning."


Om Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen och de får ett ökat förtroende ute i kommunerna så kan jag lova att denna typ av uttalanden kommer att bli allt vanligare. SDs partiledning kommer inte kunna tukta alla att sitta still i båten utan det sanna ansiktet kommer att bli allt tydligare.

12 kommentarer:

Ulf Vargek sa...

En artikel i Expressen beskriver ganska bra vad SD:s rasistiska politik går ut på.

http://www.expressen.se/nyheter/val2010/1.2125385/experterna-sd-har-blivit-smartare

Emil sa...

Tack för tipset.

Fredrik sa...

Ingen är väl förvånad? De kan inte, som m, säga vad de står för. Ingen gillar en rasist eller en girgburk som vill förstöra för andra. Busenkelt.

Alexander sa...

Några citat från Lars Ohly:

"Kuba är ett fantastiskt exempel på hur man under mycket fattiga förhållanden kan uppnå folkligt deltagande och ekonomisk rättvisa"

"Marxism-leninismen är ett bra,viktigt och riktigt begrepp"

"Jag har varit kommunist sedan jag gick med i Kommunistisk ungdom 1978 och aldrig förknippat det med diktatur eller förtryck"

Kuba citatet är från 1996 och att han inte förknippar kommunism med förtryck sades 2000.

Vad säger detta om honom och partiet?

Emil sa...

Det senaste citatet du kan visa på är 15 år gammalt. Lasse har tydligt sagt att han hade fel. Om man kollar t.ex. SD femton år tillbaka i tiden så var det ju mest ett gäng nazister. Vad säger det om SD?

Alexander sa...

Emil

Det är 10 år sedan han inte såg några problem med kommunismen,detta 11 år efter att Berlinmuren rasat.Jag försöker ju påpeka att SD inte på något vis är ensamma om en smutsig historia.De som var nazister för 15 år sedan kanske ändrat sig,är det då okej?

Alexander sa...

Emil

Det är 10 år sedan han inte såg några problem med kommunismen,detta 11 år efter att Berlinmuren rasat.Jag försöker ju påpeka att SD inte på något vis är ensamma om en smutsig historia.De som var nazister för 15 år sedan kanske ändrat sig,är det då okej?

Emil sa...

vänsterpartiet har verkligen saker som man har gjort i historien som inte är bra. Men det är inte det parti som jag är med i idag.

Frågan är dock om SD egentligen är något annorlunda än vad de var för tio år sedan.

Alexander sa...

Emil

"Det är inte det parti jag är med i idag"

Det partiet har de senaste åren skänkt pengar till kommunistiska grupper som försöker störta demokratiska regeringar...

På vilket sätt anser du att SD är likadana som för 10 år sedan?

Anonym sa...

du överdriver personen i fråga fotades från partiet omgående.
finns alltid folk som har fel tankesätt...minns du inte valstugereportaget med janne josefsson?.

hur kan man säga att SD har en dålig människosyn för att man ser att samhället håller på att dra åt fel håll...eller som Bert sa då hade vi 5 ghetton i Sverige nu finns det 100.

När man istället kan underlåta gamla på hemmet att end få ett halvt ägg för att man skall dra in???? allt handlar om prioriteringar.

En religion som Islam vill förändra samhället så det passar dom..har du någon gång hört om hinduer eller buddister i ngt västerländskt land som vill förändra samhället så det passar dom? Islam = totalitär ideolgoi

Vad är det för fel anser du att hjälpa folk på plats där man får mer för pengarna samt tror du på allvar att alla som kommer hit flyr av politiska skäl och vad kostar det inte att komma hit. Dom som verkligen behöver hjälp har inte dom pengarna att ta sig hit. Smugglarna vet ju var det är bäst att åka och i Norden så är det j uSverige : ) dom övriga nordiska länderna är ju rasistiska? eller inte?

kommentar?

Kalle B sa...

Du här ovan borde läsa på lite om islam (och annat) innan du kommer med sådana här påhitt.
För det första är inte islam en ideologi, utan en religion. Och för det andra utövas denna religion av ungefär en femtedel av jordens befolkning.
De du pratar om är en extremt liten klick fundamentalister som befinner sig på en extremt liten klick yta på jordskorpan.
Ghettofrågan handlar om usel integrering, att man buntar ut nykomna i dessa så kallade ghetton medför bara mer segregering.

En annan sak som jag finner konstigt med er Sverigedemokrater är att det hela tiden handlar om antingen invandrare eller pensionärer. Tror ni att det är ett antingen eller i den här frågan? Tar du in en flykting dör en gubbe? Att man plockar pengar ur en pension- eller en invandrarpott?

Alexander sa...

Kalle B

"Plockar man pengar ur en pensionärspott eller invandrarpott"

Ju mer pengar som går till invandringen,desto mindre finns det kvar till andra välfärdsområden.Ponera att skatteintäkterna för ett år är 7 miljarder kr mindre än året innan,om kostnaderna är lika höga fattas det 7 miljarder kr....