fredag 10 september 2010

Nu är Kådisarna ute och cyklar om sex igen

Politiken kan ju vara underhållande. En Kristdemokrat förordar nu sänkt ålder på inköp av sprit och statliga bordeller. Man kan ju faktiskt driva med detta hur mycket som helst. Statliga bordeller skulle ju öppna en helt ny arbetsmarknad som kanske ganska många skulle kunna få jobb på. Skulle det krävas några kvalifikationer eller krav på tidigare erfarenhet. Ska staten erbjuda utbildningsverksamhet. Man kanske skulle starta en yrkesförberedande gymnasieutbildning för prostituerade.

En annan fråga är ju hur staten skulle organisera detta. Skulle vi kanske få ett statligt bolag som svenska spel. Kanske skulle det heta ”Svenska hor”. Överskottet kanske skulle kunna gå till någonting fint.

Sofie Jakobsson, som kristdemokraten heter, har nog en ganska svag förankring i verkligheten. Förslaget är så korkat att det är enkelt att driva med det som ovan. Men i grunden så visar det på att vi har lång väg att gå på många områden. För Jakobsson verkar inte prostitutionen inte alls vara ett problem utan att det just är dess former idag som är problemet.

Hon uttalar sig också om att porren på nätet är så osmaklig idag och att det är bättre att människor möts på riktigt. Detta verkar ju faktiskt vara ett återkommande tema när kristdemokrater ska tänka till kring sex och kärlek. Det är det naturliga som är det viktigaste. Därför måsta man ju också dela med sig av detta fantastiska klipp. Se hela inslaget och förvånas över kristdemokratens fantastiska analys av ”djursex”.DN, Högberg, Alliansfritt, Aftonbladet, Expressen, Intressant?

5 kommentarer:

Peter Familias sa...

Det är fascinerande med borgerliga politiker som annars i fråga efter fråga avfärdar offentliga alternativ till förmån för privata alternativ. Och så kommer det till prostitution och då duger plötsligt den offentliga verksamheten igen.

Petrus sa...

http://yamipanda.blogspot.com/2010/09/kristdemokrat-vill-ha-statliga.html


"Oavsett vad man tycker om prostitution så är det ett faktum att det finns, alltid har funnits och alltid kommer att finnas. Att försöka tvinga bort den genom lagar och stigmatisering tvingar den bara under jorden. En prostituerad blir tvingad att hålla sitt yrke hemligt och kan därför inte anmäla ifall hen blivit rånad, misshandlad eller våldtagen av en kund. Det enda medmänskliga är att ge dem en trygg arbetsmiljö."

Petrus sa...

skulle kunna göra något liknande sprit licensen för pubar

Anonym sa...

Politiskt har jag tillhört Vänstern i många år, men varför är det så oerhört svårt för oss på Vänsterkanten att se såna saker som att alla människor helt enkelt inte KAN klara av frihet på alla plan. Frihet är bra för människor, men det kan också betyda total tillgänglighet. T.ex. till porr.

Och om man istället, ur samhällelig synvinkel, kan få en översikt på människors försök att tillägna sig saker de inte mår bra av, så låter det oerhört bra i mina öron. Jag tror också, att istället för att bara säga att frihet att få göra som man vill alltid är bäst, så kan man åtminstone försöka stävja saker som blir som droger. Sex blir en förbjuden sak man skaffar sig genom Internet t.ex. Är det verkligen bättre än "the real thing"? Och kom inte och säg att allt går att hindra genom medicinsk eller psykiatrisk hjälp.

Anonym sa...

Hej! Jag är en lycklig hora och har jobbat i mer än 10 år i brachen.
Har inga missbruksproblem (aldrig haft), sköter om både min kropp insida och utsida, lever ett bra liv. För en vecka sen gick jag med i rosealliance.se. De är för oss sexarbetare och inom alla kategorier. Jag hoppas att fler som jobbar som jag, som trivs med vad vi gör, som är trötta på att samhället omyndighetsförklarar oss ska gå med där....
Vi måste jobba för att kunna ha möjlighet att registrera företag, kunna ha möjlighet att få a-kassa, inte behöva vara rädda för att bli sköntaxerade eller få våra barn tagna ifrån oss.
Allt det som alla andra tar som självklarheter.
Om vi lyckas bli minst 50 stycken som gör våra röster hörda och syns i media, skriver insändare och syns på ena eller andra sättet så kanske politikerna kan börja lyssna ..
Till alla starka män och kvinnor därute, vi måste börja sammarbeta.
Kramar från mig!