tisdag 14 september 2010

Lars Ohly till Skäggetorp

Idag ska jag besöka Skäggetorps vårdcentral tillsammans med Lars Ohly. Skäggetorp är en stor stadsdel med runt 8500 invånare. Det är också en väldigt segregerad stadsdel. Kanske en av de mer segregerade i landet. Corren uppmärksammar detta i dagens tidning. Bland annat intervjuas Magnus Dahlkvist som är forskare vid Linköpings universitet. Han är tydlig med att det som krävs för att bryta segregationen är en satsning på en generell välfärd för alla. Det är inte en massa särlösningar som är lösningen på problemen.

Här blir ju valet enkelt. Ska vi anställa fler i offentlig välfärd och satsa på att minska fattigdomen. Ska vi satsa på utbildningsplatser och infrastrukturinvesteringar. Eller ska vi satsa på ekonomiska frizoner som verkar vara den borgerliga sidans förslag för att bryta segregationen även om allt pekar på att det faktiskt skulle öka just segregationen.

1 kommentar:

Sådan är kommunismen sa...

När Ohly måste få hjälp med tex ett skadat knä är det inte den offentliga sjukvården han vänder sig till. Då blir det det privata Sophiahemmet istället. Kommunal skola för dottern? Skulle inte tro det. Det blev privatskola.
Ombildade hyreslägenheter? Utmärkt då kan man köpa en.