måndag 13 september 2010

Ovärdigt och djupt upprörande om sjukförsäkringen

Pressmeddelande angående Correns rapportering om cancersjuka Maria
- Att mycket svårt sjuka ska tvingas söka socialbidrag är inte värdigt ett välfärdsland som Sverige. När Corren rapporterar om Maria som är döende i cancer och inte längre kan arbeta men som har passerat stupstocken som de borgerliga partierna har infört så är det djupt upprörande att hon hänvisas till ett liv på socialbidrag de sista åren av sitt liv, säger Emil Broberg vänsterpartiet.


Emil Broberg har varit en av de som arbetat fram det rödgröna förslaget till en ny sjukförsäkring som presenterades tidigare under året.

- Vi har hela tiden vetat att allt fler kommer att utförsäkras och tvingas leva på ekonomiskt bistånd trots att de är fortsatt mycket svårt sjuka. Det visste regeringen redan innan man genomförde försämringarna då flera remissinstanser påpekade just detta, fortsätter Emil.


Det rödgröna förslaget till ny sjukförsäkring innehåller en rad nya delar. Det viktigaste är att den så kallade stupstocken försvinner, att man samordnar försäkringskassan och arbetsförmedlingen samt att vi ska se till att man så tidigt som möjligt får rätt insatser för att kunna bli frisk.

Inga kommentarer: