onsdag 15 september 2010

Reinfeldt är inte ödmjuk - han är cynisk

Reinfeldt säger att han är ödmjuk inför problemet att många utförsäkras trots att de är svårt sjuka. Vad är det för fel på människan. Cynism skulle jag kalla det. När den borgerliga regeringen genomförde reformerna av sjukförsäkringen så påtalade flera remissinstanser att den utveckling som vi idag ser var det som skulle ske. Det har den borgerliga regeringen konstant blundat för. Det var viktigare att få pengar till skattesänkningar än en sjukförsäkring som ger sjuka en möjlighet att bli friska. Det är fan inte ödmjukhet, det är cynism.

Aftonbladet rapporterar idag om Marie som är sjuk i cystisk fibros. Hon är nyopererad och behöver rehabilitering i ytterligare kanske ett halvår innan hon kan komma tillbaka. Dock har hennes dagar tagit slut så hon är nu utförsäkrad av regeringens politik. Hon får nu hoppas på att hennes pojkvän får behålla jobbet så hon kan bli försörjd. Detta är den moderata arbetslinjen.

Jag har också skrivit om Maria som Corren rapporterade om för några dagar sedan. Hon är obotligt sjuk i cancer och kommer dö av detta. Hennes dagar är slut och hon ska nu tvingas ut på arbetsmarknaden. Hon är dock sjuk och kan inte stå till arbetsmarknadens förfogande. Därför tvingas hon leva sin sista tid i livet i fattigdom och söka socialbidrag för att ha råd med mat och hyra.

Är det detta land som vi vill ha i framtiden. Är det så vi ska behandla våra allra svagaste i samhället. Reinfeldt och hans gelikar är inte någonting annat än kallhjärtade beräknande vita män som ser till att skapa ett samhälle där man satsar på sig själv och skiter i andra. De som får betala priset är gamla, sjuka, arbetslösa, barn och ungdomar. Egentligen nästan alla då ett samhälle som glider isär är sämre för nästan alla. Utom möjligen Reinfeldt, Borg och deras kompisar. Men det räcker kanske för dem.

AB, AB2, Intressant?, DN,

1 kommentar:

Jema♥Rose sa...

MYCKET bra skrivet!

/Jenny