måndag 6 september 2010

Vad döljer Moderaterna?

I debatten om övervakningssamhället så kan vi ibland höra borgerliga och moderata företrädare som försvarar övervakning av vår internettrafik och vår vardag via kameror med argument att man behöver väl inte oroa sig om man har rent mjöl i påsen. Den som inte gör något fuffens har väl inget att dölja.

Vilken slutsats kan man dra av detta utifrån att moderaterna inte vill avslöja vem som skänker stora belopp till partiet? Inte vet jag, men det är något som de inte vill avslöja. Kanske beror det på att de vet med sig att de är ett parti som inte alltid lyckas skilja mellan rätt och fel. Jag har tidigare publicerat en liten "fusklista". Jag återpublicerar den igen (lite uppdaterad)

lördagen den 20:e februari 2010
Moderaterna vårt mest fuskande parti - ever!
Fuskeldaren Reinfeldt leder fuskpartiet nr 1 i vårt avlånga land. Minnet är ju tyvärr allt för kort inom politiken och journalistiken. Fusk inom moderaterna verkar ju faktiskt vara en ständigt varande situation där det då och då kommer upp till ytan.
Låt mig lyfta tidigare fusk som moderater blivit kända för sedan valet.
Maria Borelius. Blev handelsminister men föll rätt snart bort från regeringen. Hon fuskade med det mesta. Svart arbetskraft, ej betalda TV-avgifter hus registrerade utomlands och så vidare.
Cecilia Stegö Chilò som blev kulturminister betalade inte Tv-avgiften. Det gjorde inte Tobias Billström, också minister, Johan Forsell, stabschef för regeringen och Gunnar Axén ordförande i riksdagens socialförsäkringsutskott, Per Schlingman, partisekreterare, .
Moderata ungdomsförbundet avslöjades med att servera sprit till underåriga i Helsingborg. Och antagligen inte bara där.
Ulf Kristoffersson avslöjas med att bo en paradvåning som egentligen är avsedd för bostadslösa
Carl Bildt har haft en del kraftigt ifrågasatta aktieaffärer.
Av moderaternas 15 statssekreterare hade 10 köpt svart arbetskraft. Enligt dem själva.
Ulrika Schenström, statsministerns närmaste, var packad under krisjouren och fick gå.
Sven-Otto Littorin hade en falsk examen som han vägrade ta bort från sitt CV.
Fredrik Reinfeldt med fru hade en barnflicka som saknade arbetstillstånd.
Sven-Otto Littorin avgick som minister när det uppdagades att han gick till prostituerade

Det blev ju en rätt diger lista på bara moderater. Utöver finns det säkerligen en jäkla massa skandaler som jag missat. Det saknas nog motstycke i den svenska historien. Fuskarnas fuskare är moderaterna helt enkelt.


SVD, SVD2, SVD3, DN, DN2,

10 kommentarer:

Anonym sa...

Ett tips till dig som blivande politiker: smutskastning genom att visa hur "usel" motståndarsidan är brukar i regel bara slå tillbaka. Det finns gott om fall inom de rödgröna där minst lika stort fiffel förekommit. Än värre är de personerna som inte avgick eller gjorde avbön när smutsbyk uppdagades utan bara viftade bort det. Mest uppenbara är den historierevision som idag har blivit "bara en Toblerone". Alla med lite minne vet att det var bra mycket mer än så. Det beteendet ser jag som ett tecken på maktfullkomlighet och hyckleri.

Ingenstans finns perfekta människor, en viktig princip att förstå om du ska bli politiker på allvar. Frågan är snarare vad som händer när något gör bort sig...

Emil sa...

poängen med hela denna lista är väl att visa på att moderater i många fall inte klarar av granskning. Detta är ju dessutom en ganska harmlös lista som bygger på faktiska händelser vilket man inte alltid kan säga om den borgerliga smutskastning som förekommer

Alexander sa...

Emil

De rödgrönas statsministerkandidat har ju en hel del på sitt samvete,tycker du hon klarar en granskning?

Anonym sa...

Jag tycker du ska uppdatera din blogg men hänsyn till dagens SvD, där man kan läsa om vilket parti som får i särklass mest bidrag. Och hur stort det största enskilda bidraget till Moderaterna var. Och vilket parti som fick det största enskilda bidraget.

Vi är inte USA lilla vän. Det handlar inte om att Skanska pyntar 10 milj till Mona Sahlin för att fixa till LoU. Det rör sig om småpengar och det faktum att jag skänkt pengar till MP vill jag tala jävligt tyst om eftersom jag skäms som en hund för det.

ViggoVerner

Niklas sa...

Emil: Hon har granskats om och om igen...
När moderaterna inför massövervakning med argument som att man inte har nått att oroa sig för om man har rent mjöl i påsen så får de faktiskt ta och leva upp till den principen själva! Eller ska politikerklassen vara undantaget till regeln?

Alexander sa...

Anser de rödgröna att Mona Sahlin är en lämplig statsminister med tanke på hennes bakgrund?

Fredrik sa...

Alexander: Vi rödgröna anser att Mona är en bättre kandidat än någon på högerns sida. Punkt.

Alexander sa...

Fredrik

Tycker du att det Mona gjort är okej?Är det bara fel när de borgerliga gör det?

Emil sa...

det är givetvis fel med allt fusk och det är bra med granskning. det var ju det som moderaterna inte klarade av efter förra valet. om man gjort fel eller brutit mot lagen gör ju ingen diskkvalificeradför min del. det är ju väljarna som avgör.

Jag tycker att det är en viktig princip att alla bidrag till partier presenteras. det är ett bra förslag som försvårar korruption.

Frågan är ju vad det är vad moderaterna vill dölja.

Anonym sa...

Men läs Moderaternas årsredovisning - där redovisas hur mycket från företag, hur mycket från privatpersoner..nån som orkat kolla?

ViggoVerner