måndag 13 september 2010

M: Arbete ger frihet!Här är det någon moderat som inte tänkt till ordentligt. Eller är det helt enkelt deras krassa människosyn och arbetslinje som här uttrycks i all sin tydlighet?

14 kommentarer:

Christina Meltin Westerlund sa...

Skulle verkligen vilja veta om det faktiskt är Moderaterna som gjort detta, eller om det är någon som på detta billiga sätt vill strö salt i såren.
Själv är jag socialdemokrat och förbannar detta om det är någon från de rödgröna som gjort detta.
Jag har svårt att tro att ens Moderaterna är så korkade.

Emil sa...

Jag ska ärligt säga att jag inte vet om den är äkta eller inte. Jag har abra sett bilden på nätet.

Pholostan sa...

Allt som finns på nätet är sant.

morpheo sa...

Det är ju inte helt otänkbart med tanke på Margareta Cederfelts "arbete ger frihet"-utspel. Inlägget är bortplockat från hennes blogg... jag har en skärmdump (;

http://www.allende.se/blog/2010/09/arbetslinjen-macht-frei/

Emil sa...

Det är ju inte otänkbart att det är en äkta slogan. Dock är det ju i sådana fall bara ett sorgligt exempel på hur korkad någon får vara. Det kan ju hända nästan vem som helst. Dock är den för galen för att inte återges...

Anonym sa...

hahaha. Arbete ger frihet = Arbeit Macht Frei

Kul är också att moderaterna kallar sig för arbetarparti.

Socialdemokraterna är ett arbetareparti.

Dock verkar de borgerliga demagogerna/spinndoktorerna ha glömt varför det heter arbetarEparti och kallar sig för ”det enda arbetarpartiet i Sverige”.

Det är sant men NSDAP kallade sig också för ”arbetarparti”, just av samma anledning, alltså för att charma in sig hos arbetarklassen. Moderaterna verkar följa de tyska nazisternas stövelspår.

För de historiskt okunniga

NSDAP = NationalSozialistiche Deutsche Arbeiterpartei.

under deras tid vid makten spärrades tyska socialdemokrater in i fängelser och läger, bland många andra grupper som sågs som paria i samhället.

/m sa...

Till anonym: Skratta på du, men tänk på att sossarna nyligen citerade "Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov". Nu vill jag att du tar reda på vem som mördat flest. Nazismen eller kommunismen.

Självklart är arbete ger frihet ett misstag, men hon har i alla fall tagit tillbaka det. Det är mer än vad man kan säga om Mona.

Anonym sa...

/m du gör bort dig. Citatet kan knappast tillskrivas sovjetiska despoter som du försöker implicera, utan myntades av Louis Blanc innan bl a Karl Marx och Michail Bakunin anammade parollen. Bara för att kristna har dödat en massa människor genom tiden, betyder inte det att "du skall icke döda" är en 'dålig' princip.

Björn Axén sa...

Kommunister har dödat betydligt fler människor än nazister men de senare kom upp i ungefär samma takt som Stalin i slutet av kriget.

http://bjornaxen.wordpress.com/2010/03/19/utrotningstakt/

Anonym sa...

Bara det att man tvekar, eller undrar om det är på riktigt, är graverande nog för moderaterna.

Patrick sa...

Vad är det för försvar Björn Axén? Jämställer du (M) med nazister?

Dessutom var den första svenska politiker att svänga sig med detta Göran Persson, om ni kommer ihåg...?

Jonatan Rullman sa...

Ja, man kan fråga sig om det är äkta eller inte.
En sak som jag dock vet är helt sann, både för att jag sett den med egna ögon och för att det skulle var omöjligt att fejka är den fantastiska sloganen "Vi bygger livsrum". Huset står utmed en av de större bilgatorna i Halmstad, men en bild säger mer än tusen ord så jag lämnar er att titta och garva.
http://hallandsposten.se/nyheter/halmstad/1.941559-livsrum-nazistord-eller-maklarsprak-

Anonym sa...

Patrick: jag minns inte min tankegång, ville kanske bara sprida kunskap.

Annars, ett försvar av "arbete ger frihet"

http://bjornaxen.wordpress.com/2010/09/11/arbete-ger-frihet/

Anonym sa...

Jag såg de nya moderaternas slogan "arbete ger frihet" på en reklam i en busskur innan senaste valet.
Likt många andra blev jag självklart väldigt upprörd men efter några dagar var helt plötsligt denna slogan borttagen från alla ställen. Antagligen kom de i underfund (lite för sent) med att den var opassande(;