fredag 3 september 2010

Reinfeldts lögn om sjukförsäkringen

Jag missade utfrågningen av Reinfeldt igår. Jag såg dock några klipp och ska försöka hinna med att se helheten idag (om jag får tid). Dock var det intressant att han försvarade försämringarna i trygghetssystemen som A-kassa och sjukförsäkring. Han hävdade också att de besparingar som de gjort inom detta område inte hade gått till skattesänkningar. Det är ju en direkt lögn.

Ansvarig minister Husmark-Persson sade i en intervju i SVD 27 september 2007 följande om försämringarna i sjukförsäkringen:

- Det kommer att resultera i att resurser frigörs och de kan vi använda till att sänka skatten för dem som har låga inkomster, säger socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrson.

Jag tror nog att men kan lita mer på Husmark-Perssons tre år gamla uttalande än Reinfeldts senaste som uttalas under valspurten.

Varför står inte moderaterna upp för sin politik. Vågar de inte lita på att folk vill ha dem kvar då. För ökade klyftor på bekostnad av de svagaste i samhället är ju grunden för såväl de gamla som nya moderaterna. Mer åt de rika skulle ju kunna vara deras fortsatta slogan. En annan som också skulle kunna passa är ”Sparka på den som ligger”.

DN, SVD, Jonas Sjöstedt, Röda Berget, AB1, GP, AB2, AB3, AB4, Expressen, Intressant?

3 kommentarer:

Anonym sa...

I SVT:s partiledarutfrågning fick statsminister Fredrik Reinfeldt stå till svars för att en utförsäkrad överläkare uppmanats säga upp sig och söka jobb på Samhall. Men SVT missade att överläkaren är en del av S-kampanjen. (TT)

Varför är det nästan alltid så att
det är en socialistisk politiker som svindlar och förstör?

Fredrik sa...

Anonym: du lever i en annan verklighet. Köp en hjärna, du behöver den. Och ANVÄND den.

Emil sa...

Hej anonym, minns du inte hur denna mandatperiod inleddes men skandaler om fusk som ledde till att ministrar och andra fick gå på löpande band på ett sätt som vi aldrig sett tidigare. Alla var dessutom moderater. Så ditt antagande om vem som svindlar och förstör är ju lite fel