torsdag 9 september 2010

Knappast trovärdigt Borg

Anders Borg försöker hävda att oppositionens förslag är underfinansierade. Inte förvånande att han tycker det. För i den borgerliga retoriken så verkar det som att satsningar på välfärd kostar pengar men att skattesänkningar inte gör det.

Att bygga ut skola och förskola är dyrt medan en omfattande skattesänkning inte är det i den Borgska logiken. För det var ju bara någon dag sedan som Borg själv var ute och pratade om ytterligare skattesänkningar utöver de redan utlovade.

Utifrån detta finns det ju inte så stor anledning att ta moderaten Anders Borg på särdeles stort allvar.

SVD, DN, DN2, Peter Andersson, Alliansfritt, Alltid rött alltid rätt, Intressant?, Expressen,

5 kommentarer:

Joakim sa...

Trovärdig är inte V's ekonomiska politik. Säg mig hur kan man kalla det att man skapar jobb då man vill utöka den offentliga sektorn. Istället för riktiga jobb så skapar ni massor av bidragsgivare. Men visst för att vara vänstermänniska får man inte tänka klart och speciellt inte ta ansvar för ekonomin. Nej enda oseriösa här är du och din vilja att avrätta Sverige för gott som din farbror Stalin.

Anonym sa...

Bilderberggruppen

sarafrank sa...

På vilket sätt skulle jobb i den offentliga sektorn inte vara riktiga jobb! Är det något många skriker efter så är det mer personal i skola, vård och omsorg. Det är märkligt hur några tror att jobb endast skapas i det privata.

Emil sa...

Joakim: ditt inlägg är lite svårt att förstå. Men jag utgår ifrån att du menar att vi skapar en massa bidragstagare. Om du menar att sjuksköterskor, poliser, lärare och vårdpersonal som vi anställer mer av enbart är bidragstagare så står du nog ganska ensam om din syn på samhället och det känns ju tryggt.

Anonym sa...

Det som Emil och många rödgröna har problem att förstå är att för att kunna anställa fler inom offantliga sektorn måste någon annan betala mer skatt. Därför känns det inte som riktiga jobb för oss Alliansare.

Jag tycker det vore bäst om alla versamheter drevs av privata företag. Och så upphandlar staten alla dessa verksamheter av det företaget som är billigast och bäst. Då skulle alla jobb kännas riktiga, alla skulle ha karriärsmöjligheter mm.