fredag 10 september 2010

Vi behöver en bättre sjukförsäkring!

Mona Sahlin och Anne Carlsson, ordförande för reumatikerförbundet, har idag skrivit en artikel på SVDs brännpunkt om hur de nya sjukskrivningsreglerna med stupstock och utförsäkringar slår mot t.ex. de moed kroniska sjukdomar. Sjukförsäkringen är en skam för sverige. Artikeln avslutas med några meningar som man tycker att alla borde omfamna. Men så är det inte.

Mona och Anne Carlsson skriver:

Sjuka människor ska inte tvingas ut ur sjukförsäkringen. Eftersom människor och sjukdomar är olika måste det finnas utrymme för individuella bedömningar och individuella hänsyn.

Rätten till arbete måste gälla alla. Vi kan alla bli sjuka. Det ska finnas en sjukförsäkring som ger ekonomisk trygghet och en hälso- och sjukvård av god kvalité som möjliggör återgång till arbetet efter individuell förmåga.


Läs också Storstad som kanske är den blogg som just nu på det allra bästa sättet tydligt och klart visar på den borgerliga politikens effekter.

Intressant?

1 kommentar:

Marcus , Likvidvänster sa...

Klart som fan vi behöver en riktig sjukförsäkring, tom. näringslivet tjänar på en bra sjukförsäkring och bra folkhälsa ! OM man tänker längre än i 1 årsperspektiv.


Det tragiska just nu är att många som röstar borgerligt är samma människor som kommer att bli fortsatt lidande av alla nedskärningar samtidigt som de hoppas tillhöra de procentenheter av medborgarna som faktiskt tjänar på en borgerlig politik även om man kan fundera på avsaknaden av solidaritet också hos dessa.