torsdag 3 juni 2010

Nu kommer sanningen fram!


Det börjar bli allt tydligare vad som hände när Israelisk militär kapade ett antal skepp med humanitär hjälp i måndags. De berättelser som kommer från så många olika människor stämmer ju väldigt bra överens med varandra och står i en tydlig kontrast till den bild som Israelisk militär försöker föra ut.

För är det någonting som man kan vara säker på så är det att alltid i grunden ifrågasätta all information som militärer i alla länder förmedlar. Det brukar ju hävdas att krigets första offer är sanningen och det visar ju historien om och om igen. Vi vet ju att inte ens den svenska militären håller sig till sanningen när de yttrar sig om läget i t.ex. Afghanistan.

Nätet är dock intressant på det sättet. Det verkar som att det finns en ganska liten men ihärdig grupp människor som är beredda att stödja Israel oavsett vad de gör. Som avskyr oss som vill hjälpa palestinierna så mycket att de dels är beredda att acceptera vad helst för information som militären levererar och dessutom vara mycket aggressiva i sin ton. Det sista kan nog hänga ihop med att de saknar riktigt bra argument.

Nätet fyller ju en viktig funktion också här. Alla röster blir ju hörda alla kommer till tals och det är möjligt att bryta åsikter mot varandra. Det är en styrka för demokratin och det är ett hot mot stater som Israel som gör allt de kan för att förhindra att någon annans bild än militärens sprids. Varför skulle de annars ha blockerat all kommunikation under insatsen, varför har de annars beslagtagit och högst troligen förstört all dokumentation som gjordes av journalister och andra på båtarna? Att agera som Israel gör i syfte att förhindra andra att komma till tals med sin version är inte att acceptera grundläggande demokratiska rättigheter.

SVD, DN1, Dn2, DN3, DN4, AB1, Expressen, Ex2, Intressant?

3 kommentarer:

Joel Bergqvist sa...

Hahahahahahhahahahhahahahahhahahahaha

Anonym sa...

Emil Broberg...vilken skenvärld lever du i? Trots att jag inte sympatiserar kring vad du skriver, kan jag inte låta bli att läsa din blogg - det är så man häpnar varje gång ett inlägg trillar in - det ena mer världsfrånvänt än det andra - stor komik! ...eller kanske tragikomiskt förresten.

Vad kan vi vänta härnäst bland de bisarra inlägg som frekvent trillar in på din blogg? Kanske ett kollektivt upprop till Jihad?

Lägg korten på borden istället - och säg vad du står i frågan om lojalitet till terrorregimen Hamas?

Emil sa...

Det är ju roligt att man kan underhålla någon. Vad gäller hamas har jag inte någonting till övers för deras politik. De står väldigt långt ifrån vad jag tycker i de allra flesta frågorna. Det finns andra krafter som man behöver stödja i Paelstina. den organisation som jag haft mest kontakt med är PPP (Palestinian Peoples party).